Plnený králičí chrbát
Plnený králičí chrbát

Plnený králičí chrbát

siuuu - fotkasiuuu, 27. septembra 2020
Plnený králičí chrbát
Foto: siuuu

Jednoduché, rýchle a chutné papaníčko.

2
porcie
10 minút
príprava
7-8 minút
na 200 °C

Suroviny

2 ks
4 plátky
1-2 PL
1 PL
1 PL (alebo jemná)
1 dl
1 hrsť čerstvé (petržlen, tymian, oregno, bazalka)
4-5 strúčikov
1,5 - 2 dl (alebo na varenie)




Postup

  1. 1

    Plátky mäsa z králičieho chrbta jemne naklepeme, ochutíme soľou a korením. Na každý plátok položíme plátok sušenej šunky (použila som klasické talianske prosciutto crudo), rozložíme polovicu byliniek a zrolujeme. Obalíme druhým plátkom sušenej šunky. V panvici rozohrejeme olej, maslo a popučené strúčiky cesnaku a rolky sprudka orestujeme zo všetkých strán.

  2. 2

    Rúru zohrejeme na 200 °C. Opečené rolky vložíme do rozohriatej rúry a pečieme cca 7 minút. Upečené rolky vyberieme, do výpeku pridáme víno, horčicu (ja som použila hrubozrnnú) a smotanu (na varenie), a všetko spolu necháme prejsť varom. V prípade potreby dochutíme soľou a korením.

  3. 3

    Podávame s prílohou podľa chuti - mne sa k mäsku najviac hodia zemiaky - dnes boli mágané s petržlenovou vňaťkou, robievam aj s pyré z koreňovej zeleniny.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia