Plnený králičí chrbát
Foto: siuuu
Jednoduché, rýchle a chutné papaníčko.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
2 ks |
|
4 plátky |
|
|
|
|
|
1-2 PL |
|
1 PL |
|
1 PL (alebo jemná) |
|
1 dl |
|
1 hrsť čerstvé (petržlen, tymian, oregno, bazalka) |
|
4-5 strúčikov |
|
1,5 - 2 dl (alebo na varenie) |
|
Postup
-
1
Plátky mäsa z králičieho chrbta jemne naklepeme, ochutíme soľou a korením. Na každý plátok položíme plátok sušenej šunky (použila som klasické talianske prosciutto crudo), rozložíme polovicu byliniek a zrolujeme. Obalíme druhým plátkom sušenej šunky. V panvici rozohrejeme olej, maslo a popučené strúčiky cesnaku a rolky sprudka orestujeme zo všetkých strán.
- 2
Rúru zohrejeme na 200 °C. Opečené rolky vložíme do rozohriatej rúry a pečieme cca 7 minút. Upečené rolky vyberieme, do výpeku pridáme víno, horčicu (ja som použila hrubozrnnú) a smotanu (na varenie), a všetko spolu necháme prejsť varom. V prípade potreby dochutíme soľou a korením.
- 3
Podávame s prílohou podľa chuti - mne sa k mäsku najviac hodia zemiaky - dnes boli mágané s petržlenovou vňaťkou, robievam aj s pyré z koreňovej zeleniny.
Tiež králičí chrbát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu