
Bryndziarik
Výborná chuťovka z tradičných surovín. Dnes ju pre nás pripravili Ján Chalúpka a Jozef Mak.

Pečený pstruh „Jugo“
Jednoduchý recept so základnými „vychytávkami “, inšpirovaný mediteránnou kuchyňou a neschopnosťou kuchárov v reštauračných zariadeniach...

Kačacie prsia s batatovo-mrkvovým pyré a pečenou cviklou
Jednoduché, rýchle a chutné jedlo. Okrem toho tieto jesenné farby na tanieri mám veľmi rada....

Köfte (turecké fašírky)
Köfte je jedno z najobľúbenejších a najjednoduchších jedál tureckej kuchyne....

Bezlepkové lokše
Uvarené zemiaky nastrúhame alebo pretlačíme najemno. Pridáme soľ, vajce a časť z pripravenej Bakery mix....

Krkovička s hubami zapečená pod syrom
Ani som nemala v pláne to sem dávať, ale keďže huby rastú ako divé, možno niekoho inšpirujem, ak už nevie, čo s nimi....

Tousty s kuřecím masem
Na oleji opečeme naklepané, osolené a opepřené nakrájené maso. Plátky toustového chleba opečeme, potřeme...

Hliva kotúčová – kráľovské trúby s vajíčkami
Slovenské čerstvé tu nenájdem. Siahol som po „kúpenských umelých“ kráľovských trúbach (hliva kotúčová, Pleurotus eryngii)....

Pohankové lívance
Do mísy nalijeme podmáslí (cmar, pozn. red. ), přidáme sůl a postupně přidáváme ostatní...

Džatky
V tomto videu nám Andrej Syč, sous-chef v reštaurácii Slávia v Košiciach, spolu s...

Opečená kačacina a parenicou plnený kačací krk
Nedeľný obed s kačacinou a plnenou kožou z kačacieho krku. Na plnku som použila parenicu.

Pad Thai podľa Martina Nikodýma
Podľa populárneho slovenského moderátora Martina Nikodýma je Pad Thai to najjednoduchšie a najpopulárnejšie thajské jedlo. A...

Opekané kaprie kocky v pažítkovo-múčnej zmesi
Obed z kociek z kapra, ktoré som pred opekaním obalila v pažítkovo-múčnej zmesi.

Grilovaný syr halloumi s paradajkami, chlebovými crostini a bazalkovým pestom
Osviežujúce ľahké jedlo.

Pastierske jahňacie rebrá a fašírky z podbrušiny
Jednoduché jahňacie rebrá, ktoré si aj pastier oviec dokáže ľahko urobiť. Dnes som pripravila aj...

Zemiaky s cesnakom
Tento recept mám od jednej pani z Ukrajiny, že u nich sú tieto zemiaky veľmi obľúbené....

Losos podľa Vincenza
Losos, zelenina a zelené pesto (+ príloha podľa vlastného uváženia), záruka rýchleho obeda (alebo večere)....

Tagliatelle s bryndzou a kuracími prsiami
Veľmi jednoduchý recept na cestoviny s bryndzou a kuracími prsami.

Fileta zo pstruha so špenátom, s maslovou omáčkou a so zemiakovou kašou
Z kostí pstruha, kúska mrkvy, petržlenu a póru urobíme vývar, ktorý použijeme do maslovej omáčky....

Bageta s flank steakom, rukolou a horčicovou majonézou
Flank (alebo pupok) je dlhý a plochý chudý plátok mäsa zo spodných brušných svalov. Výborne sa hodí...

Slané zemiakové dolky bez lepku
Aj vám sa stane, že vám ostanú varené zemiaky z predošlého dňa? Slané zemiakové dolky bez lepku je presne ten recept, ktorý vám pomôže ich spotrebovať....

Bezlepkové cuketové placky s bylinkami na leto
Keď je všade okolo nás cuketa, treba pripraviť cuketové placky. Náš recept sa ale oproti tej najväčšej klasike trochu líši....