prazdny

Lečo s ačokčou

Večera

Poznáte ačokču? Krásna ťahavá rastlina, kríženec uhorky a papriky, pochádzajúca z Južnej Ameriky....

prazdny

Dusená hlávková kapusta k pečenému mäsu a knedliam

Prílohy

Jednoduchá chutná príloha, bez ktorej si nevieme predstaviť pečené mäso a knedle. Našu obľúbenú dusenú...

prazdny

Kačacie prsia sous vide s kapustovou štrúdľou

Hlavné jedlá

Na tomto jedle, ktoré pripravil šéfkuchár Ján Duda, si pochutnávali herci v slovenskom filme Dokonalosť...

prazdny

Teľacie prírodné rezne s čerstvými šampiňónmi a tarhoňou

Hlavné jedlá

Mäso nakrájame na tenšie plátky, osolíme, okoreníme, natrieme trochu kremžskou horčicou a jemne naklepeme....

prazdny

Cuketové špagety s mletým mäsom na spôsob bolonskej omáčky

Hovädzie mäso

Všade samá cuketa. V záhradách, na trhoviskách. Cuketa jednoducho patrí k letu. Vyskúšajte...

prazdny

Plovdivské mäso

Bravčové mäso

Chutný obed a jednoduchá príprava.

prazdny

Teplý šalát so šalotkou, hráškom a čerstvou mätou

Šaláty

Čerstvé šaláty z čerstvej zeleniny, ale aj tepelne pripravené, sú vhodným doplnkom i spestrením v našom potravinovom reťazci....

prazdny

Plnená cuketa

Kuracie mäso

Cuketu rozkrojíme a vydlabeme vnútro.

prazdny

Shakshuka

Bezmäsité jedlá

Prípravou jednoduché, ale chuťou nesmierne komplexné a chutné jedlo podľa receptu od Simony Malkovej.

prazdny

Kúsky kuracích stehien z ČKD marinády

Kuracie mäso

V kalendári 2023 - 30. týždeň, ma zaujal recept - morčacie prsia v orientálnej marináde. Inšpirovaný predstavou chutného mäsa, som sa rozhodol pre repete....

prazdny

Tokáň z bravčového mäsa

Bravčové mäso

Toto je chutné a naše obľúbené jedlo. Každý ho robí inak, ja som použila túto...

prazdny

Tekvicový prívarok s kôprom

Bezmäsité jedlá

Tento recept ma naučila mama. Je to jedlo môjho detstva. Všetka zelenina je z našej...

prazdny

Kuracie srdiečka na zelenine

Kuracie mäso

Aj srdiečka môžu byť chutným a vítaným jedlom.

prazdny

Kuracie rezance s paletou chutí, farieb a vôní

Kuracie mäso

Záleží na nás, čo sa nám podarí objaviť v zákutiach našich kuchýň, komôr, či „špajzov“!...

prazdny

Jelenina na spôsob pytliaka Říhu

Hlavné jedlá

Veľmi jednoduchý recept na jedlo z diviny.

prazdny

Magduškine prírodné rezne

Bravčové mäso

Rezne osolíme, okorením a naklepeme v strúhanke. Obalíme v hladkej múke a vo vajíčku.

prazdny

Lečo ako ho máme radi my

Hlavné jedlá

Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na masti dosklovita.

prazdny

Bakoňské karé s paprikou

Bravčové mäso

Základom bakoňskej omáčky sú huby a smotana, a ako vo väčšine maďarských jedál v nej nechýba paprika....

prazdny

Hovädzie na cesnaku a smotane

Hovädzie mäso

Tento jednoduchý recept na hovädzie mäso s výbornou chutnou omáčkou a obľúbenou prílohou som si obľúbil na...

prazdny

Teľacie plátky s pečenými zemiakmi

Hlavné jedlá

Mäso nakrájame na tenšie plátky, osolíme, okoreníme a jemne naklepeme. Obalíme v hladkej múke na...

prazdny

Kuracie prsia s rebarborou

Kuracie mäso

Sladký koláč s rebarborou je všeobecne známy, nech už bude akéhokoľvek typu. Ale mäso a...

prazdny

Bravčové plece s párkami a sušenými hubami

Bravčové mäso

Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, speníme mletú červenú papriku, kremžskú horčicu a pridáme bravčové plece...

prazdny

Morčacie roládky s bryndzou na šampiňónoch

Hlavné jedlá

Bryndza sa výborne hodí nielen na halušky, ale trebárs aj ako plnka k jemnému mäsku, ...

prazdny

Bravčový perkelt

Bravčové mäso

Cibuľu nakrájame nadrobno a do sklovita opražíme na masti. Následne pridáme umyté mäso nakrájané na kocky...

prazdny

Stroganov so sírovcom

Kuracie mäso

Sírovec je chutná žltá huba, ktorá rastie na kmeňoch listnatých stromov. Jedlé sú mladé plodnice....

prazdny

Žihľavová praženica

Bezmäsité jedlá

Žihľava je veľmi zdravá bylinka, ktorá sa môže v kuchyni použiť rovnako ako špenát. Veľmi...

prazdny

Orientálne kuracie stehná

Kuracie mäso

Inšpirovala som sa receptom na severoafrické kura od @frezia a zvolila som dusenie v rúre.

prazdny

Srbské rizoto ako zo závodnej jedálne

Bravčové mäso

Neviem prečo sa volá srbské, je to také retro jedlo, ktoré sme mávali voľakedy bežne v závodnej jedálni, niekedy pod názvom džuveč, aj keď medzi nimi nebol rozdiel...