Lečo s ačokčou
Poznáte ačokču? Krásna ťahavá rastlina, kríženec uhorky a papriky, pochádzajúca z Južnej Ameriky....
Dusená hlávková kapusta k pečenému mäsu a knedliam
Jednoduchá chutná príloha, bez ktorej si nevieme predstaviť pečené mäso a knedle. Našu obľúbenú dusenú...
Kačacie prsia sous vide s kapustovou štrúdľou
Na tomto jedle, ktoré pripravil šéfkuchár Ján Duda, si pochutnávali herci v slovenskom filme Dokonalosť...
Teľacie prírodné rezne s čerstvými šampiňónmi a tarhoňou
Mäso nakrájame na tenšie plátky, osolíme, okoreníme, natrieme trochu kremžskou horčicou a jemne naklepeme....
Cuketové špagety s mletým mäsom na spôsob bolonskej omáčky
Všade samá cuketa. V záhradách, na trhoviskách. Cuketa jednoducho patrí k letu. Vyskúšajte...
Teplý šalát so šalotkou, hráškom a čerstvou mätou
Čerstvé šaláty z čerstvej zeleniny, ale aj tepelne pripravené, sú vhodným doplnkom i spestrením v našom potravinovom reťazci....
Shakshuka
Prípravou jednoduché, ale chuťou nesmierne komplexné a chutné jedlo podľa receptu od Simony Malkovej.
Kúsky kuracích stehien z ČKD marinády
V kalendári 2023 - 30. týždeň, ma zaujal recept - morčacie prsia v orientálnej marináde. Inšpirovaný predstavou chutného mäsa, som sa rozhodol pre repete....
Tokáň z bravčového mäsa
Toto je chutné a naše obľúbené jedlo. Každý ho robí inak, ja som použila túto...
Tekvicový prívarok s kôprom
Tento recept ma naučila mama. Je to jedlo môjho detstva. Všetka zelenina je z našej...
Kuracie rezance s paletou chutí, farieb a vôní
Záleží na nás, čo sa nám podarí objaviť v zákutiach našich kuchýň, komôr, či „špajzov“!...
Magduškine prírodné rezne
Rezne osolíme, okorením a naklepeme v strúhanke. Obalíme v hladkej múke a vo vajíčku.
Bakoňské karé s paprikou
Základom bakoňskej omáčky sú huby a smotana, a ako vo väčšine maďarských jedál v nej nechýba paprika....
Hovädzie na cesnaku a smotane
Tento jednoduchý recept na hovädzie mäso s výbornou chutnou omáčkou a obľúbenou prílohou som si obľúbil na...
Teľacie plátky s pečenými zemiakmi
Mäso nakrájame na tenšie plátky, osolíme, okoreníme a jemne naklepeme. Obalíme v hladkej múke na...
Kuracie prsia s rebarborou
Sladký koláč s rebarborou je všeobecne známy, nech už bude akéhokoľvek typu. Ale mäso a...
Bravčové plece s párkami a sušenými hubami
Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, speníme mletú červenú papriku, kremžskú horčicu a pridáme bravčové plece...
Morčacie roládky s bryndzou na šampiňónoch
Bryndza sa výborne hodí nielen na halušky, ale trebárs aj ako plnka k jemnému mäsku, ...
Bravčový perkelt
Cibuľu nakrájame nadrobno a do sklovita opražíme na masti. Následne pridáme umyté mäso nakrájané na kocky...
Stroganov so sírovcom
Sírovec je chutná žltá huba, ktorá rastie na kmeňoch listnatých stromov. Jedlé sú mladé plodnice....
Žihľavová praženica
Žihľava je veľmi zdravá bylinka, ktorá sa môže v kuchyni použiť rovnako ako špenát. Veľmi...
Orientálne kuracie stehná
Inšpirovala som sa receptom na severoafrické kura od @frezia a zvolila som dusenie v rúre.
Srbské rizoto ako zo závodnej jedálne
Neviem prečo sa volá srbské, je to také retro jedlo, ktoré sme mávali voľakedy bežne v závodnej jedálni, niekedy pod názvom džuveč, aj keď medzi nimi nebol rozdiel...