Danielí guláš
Danielí guláš

Viedenský guláš z daniela fotorecept

dusan444 - fotkadusan444, 6. októbra 2024
Viedenský guláš z daniela (fotorecept)
Foto: dusan444
15 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
2 ks
5 strúčikov
200 ml
2 PL
1 PL
250 ml




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na väčšie kocky.

    Viedenský guláš z daniela (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na masti opečieme nakrájanú cibuľu, pridáme med,

    Viedenský guláš z daniela (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pridáme lekvár,

    Viedenský guláš z daniela (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pridáme nakrájané mäso a miešame, kým sa mäso zatiahne.

    Viedenský guláš z daniela (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom pridáme mletú papriku, soľ, korenie, borievky a víno. Keď sa víno zredukuje, pridáme pretlak, podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Ja som varil v tlakovom hrnci jednu a pol hodiny. Pred koncom pridáme prelisovaný cesnak a dochutíme.

    Viedenský guláš z daniela (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podávame s viedenskou knedľou ozdobené brusnicami.

    Viedenský guláš z daniela (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

haji
Gulášek vypadá dobře, pro mě méně knedlíků, více guláše, děkuji!
janger
Pekna, fotogenicka fotka :-).
Jedlo vyzera chutne. Dalo by sa iste spravit aj z inej diviny (kedze nejaky velky vyber diviny nemam).
U nas maju tusim v Lidli momentalne nieco v ponuke. Mrknem, ci by sa daco hodilo.
ula88
Gulas je super, akurat som dovarila :) len urzite by som nedavala nabuduce tolko pretlaku, ak vobec. Za polievkovu lyzicku by bohate stacilo :) inak super jednoduchy recept. Dobru chut
dusan444
@ula88 (21.11.2024 20:34)

Ďakujem za reakciu. Keď je pretlak hustý - stačí 1-2 lyžice. Ja som použil domáci, taký riedky, nevarili sme ho až tak dlho do zhustnutia, preto 200 ml.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia