Viedenský guláš z daniela fotorecept
Foto: dusan444
15 minút
príprava
príprava
120 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso nakrájame na väčšie kocky.
-
2
Na masti opečieme nakrájanú cibuľu, pridáme med,
-
3
pridáme lekvár,
-
4
pridáme nakrájané mäso a miešame, kým sa mäso zatiahne.
-
5
Potom pridáme mletú papriku, soľ, korenie, borievky a víno. Keď sa víno zredukuje, pridáme pretlak, podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Ja som varil v tlakovom hrnci jednu a pol hodiny. Pred koncom pridáme prelisovaný cesnak a dochutíme.
-
6
Podávame s viedenskou knedľou ozdobené brusnicami.
Jedlo vyzera chutne. Dalo by sa iste spravit aj z inej diviny (kedze nejaky velky vyber diviny nemam).
U nas maju tusim v Lidli momentalne nieco v ponuke. Mrknem, ci by sa daco hodilo.
Určite sa dá spraviť aj z inej diviny, napr. zo srnca.
Ďakujem za reakciu. Keď je pretlak hustý - stačí 1-2 lyžice. Ja som použil domáci, taký riedky, nevarili sme ho až tak dlho do zhustnutia, preto 200 ml.