prazdny

Cestovinový šalát trochu inak

Cestoviny

Cestoviny trochu inak, vhodné na sacharidový obed.

prazdny

Pizza a la Mireček

Bravčové mäso

Túto pizzu si obľúbili moji synovia, recept som dal mnohým mojim známym a všetci si pochvaľovali....

prazdny

Páničkove kurča z Florencie

Kuracie mäso

Stále sa mi o ňom sníva. Skoro k smrti sa dokážem dooblizovať, keď môj Pániček...

prazdny

Zemiakové placky

Bezmäsité jedlá

Klasické jedlo starých materí.

prazdny

Uhorkový šalát

Bezmäsité jedlá

Chutná príloha k mnohým jedlám.

prazdny

Sliepka, ktorá si užila voľnosti

Kuracie mäso

Túto baštu nám pripravil portugalský divotvorec José. U neho doma dával do hrnca sliepku. Ako...

prazdny

Zapečený karfiol

Bravčové mäso

Rýchle, jednoduché a chutné jedlo pre každého. Dobrú chuť.

prazdny

Zapečené nové zemiaky

Bezmäsité jedlá

Jednoduché, jarné jedlo, ktoré vám bude po dlhej zime veľmi chutiť. Zároveň vám...

prazdny

Vyprážaný karfiol

Bezmäsité jedlá

Klasika. Nič viac sa k tomu nedá povedať.

prazdny

Zapečená špargľa

Hlavné jedlá

Jarné jedlo pre tých, ktorí už majú po krk mäsa.

prazdny

Jednoduchý záhradný šalát

Šaláty

Šalát, ktorý bol robený za najťažších prírodných podmienok.

prazdny

Morské kuriatko

Hlavné jedlá

Pôvodne som chcel predstaviť recept na morskú pannu na pekáči, ale v supermarketoch ich už dlhšie...

prazdny

Labudove kura pod perinou

Bravčové mäso

Vždy som rozmýšľal, či povestné telo Mariána Labudu formujú viac zdedené gény alebo stravovacie návyky...

prazdny

Zasnená ryba s citrusovou omáčkou

Hlavné jedlá

Rybu som nazval zasnená preto, lebo po prvom súste, keď som ju prvý raz ochutnal,...

prazdny

Chilli con carne arabico

Hovädzie mäso

Kuchári všetkých krajín spojte sa! Presne tak som spojil mexický, stredoamerický a arabský priečinok s receptami...

prazdny

Kura troch horčíc P. Mikulíka

Kuracie mäso

Recept je od vychýreného kuchára herca Paľka Mikulíka. Žiaľ, už nie je medzi nami, ...

prazdny

Galinha a piripiri

Kuracie mäso

A opäť recept od Egiho. Ako si urobiť piripiri nájdete pri fotke tohto fešáka. Dal...

prazdny

Vysmážaná treska s kokjtejlsósom

Večera

Tri vety o islandskej kuchyni. 1. Jej základom je rybacie a jahňacie mäso. 2....

prazdny

Korzické kuriatko

Večera

Niekto nemenovaný, nebudem na neho priamo ukazovať prstom, mi naznačil, že používam zemité recepty....

prazdny

Morčacie prsia aké ste ešte nejedli

Hlavné jedlá

Tajomstvo ich skvelej chute spočíva vo veľmi precíznej predpríprave. Oplatí sa. Je to nesmierne lahodné...

prazdny

Bravčová pečienka v jogurtovej omáčke

Bravčové mäso

Nevšedné kombinácie zdanlivo sa nehodiacich surovín urobia na tanieri prekvapujúcu explóziu chutí. Takto poeticky som si...

prazdny

Ruské dedičstvo alebo berlínska špecialita

Polievky

V roku 1980 som bol v Berlíne. Tam mi nesmierne zachutila soljanka. Domorodci z NDR...

prazdny

Tatranské morčacie stehná

Obed

Američania majú svoj Deň vďakyvzdania, ku ktorému si zakusujú pečeného moriaka. U mňa v kuchyni...

prazdny

Kačacia polievka so zázvorom

Polievky

Kačicu krátko obvaríme vo vriacej vode, potom vodu vylejeme. Do novej vody dáme obvarenú kačicu,...

prazdny

Špargľa obalená v prosciutte s pečenými zemiakmi a bernais omáčkou

Hlavné jedlá

Špargľu škrabkou na zemiaky ošúpeme a uvaríme v jemne osladenej vode. Medzitým si postavíme variť zemiaky....

prazdny

Hlávkový šalát ako prívarok

Hlavné jedlá

Hlávkový šalát dobre umyjeme a pokrájame na rezance. Z oleja a múky pripravíme svetlú zápražku, ...

prazdny

Jarná bryndzová nátierka

Šaláty

Z bryndze, nadrobno nasekanej mladej cibuľky s vňaťou a z rastlinného masla vymiešame hladkú zmes, ...

prazdny

Jarná bylinková nátierka

Nátierky

Nátierkové maslo vymiešame s rastlinným tukom, pridáme posekané vňate, posekanú pažítku, očistený a prelisovaný...

prazdny

Šalát z vodného melónu s koriandrom a syrom

Šaláty

Melón očistime a nakrájame na väčšie kusy.

prazdny

Sezamový špenát

Hlavné jedlá

Špenát pripravujeme na pare približne 3–5 minút, kým nezmäkne. Preložíme ho na misu, pridáme...

prazdny

Jarná reďkovka na slanine

Hlavné jedlá

Slaninu pokrájame a popražíme aj s cibuľkou. Pridáme očistenú a pokrájanú reďkovku, podusíme ju a...

prazdny

Zelená špargľa s citrónovo– maslovou omáčkou

Hlavné jedlá

Špargľu očistíme a dáme variť do vriacej osolenej vody so štipkou cukru na 10 – 12 minút....

prazdny

Zeleninový tanier

Hlavné jedlá

Rascu, feferónku a muškátový orech rozdrvíme na prášok a opražíme na oleji spolu s čili, ...

prazdny

Grécke tzaziky

Nátierky

Všetky suroviny premiešame, necháme ich odstáť cez noc a podávame s kúskom chleba so šunkou.

prazdny

Jarné cestoviny so špenátom

Cestoviny

Umytý špenát neosušíme a rovno ho dáme do hrnca, kde ho dusíme. Keď spľaskne, ...