Jahodovo-karamelové košíčky fotorecept

uschi - fotkauschi, 4. augusta 2010
Jahodovo-karamelové košíčky (fotorecept)
Foto: uschi

Tento recept sem dávam trochu neskoro, už je po jahodovej sezóne, ale miesto jahôd môžeme dať aj ostružiny, ktoré práve teraz dozrievajú v záhradách..

45-50
porcií
80 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
280 g
140 g
1
4
1
150 g
1 sáček




Postup

  1. 1

    Z preosiatej múky, masla, práškového cukru, žĺtkov, vanilky a trochy citrónovej kôry rýchlo vypracujeme krehké lineské cesto. Zabalíme ho do fólie a odložíme na chvíľu do chladničky.

    Jahodovo-karamelové košíčky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Formičky na košíčky vymastíme maslom a vysypeme múkou. Z cesta odoberáme kúsky veľkosti orecha a vtláčame do formičiek.

    Jahodovo-karamelové košíčky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Košíčky pečieme na plechu vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 12-15 minút. Po upečení ich vyklopíme a necháme vychladnúť.

    Jahodovo-karamelové košíčky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Maslo vyšľaháme a spojíme s uvareným a vychladnutým salkom. Krémom košíčky naplníme.

    Jahodovo-karamelové košíčky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Jahody opláchneme, očistíme a necháme odkvapkať. Nakrájame ich na plátky a ukladáme na krém.

    Jahodovo-karamelové košíčky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Červenú alebo číru želatínu pripravíme podľa návodu na obale a jahody potrieme.

    Jahodovo-karamelové košíčky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Necháme ich v chladničke stuhnúť a podávame.

Diskusia k receptu

veronka8
super vhod mi prišiel tento recept lebo mám doma naoberané maliny.už aj idem variť salko..............
babav
Krasne na pohlad ,s mojim najoblubenejsim kremom!
tinca
@uschi mňam, to nevadí, že už nie sú jahody, tam môže ísť hocijaké ovocie, ale jahody sú jahody
tatranka
Ako rozvitnutá kvetinková záhrada je tvoj plech.Už to si ma získalo.Určite výborný zákusok.Pekne upravené.Chválim.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia