Foto: uschi
Tento recept sem dávam trochu neskoro, už je po jahodovej sezóne, ale miesto jahôd môžeme dať aj ostružiny, ktoré práve teraz dozrievajú v záhradách..
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Z preosiatej múky, masla, práškového cukru, žĺtkov, vanilky a trochy citrónovej kôry rýchlo vypracujeme krehké lineské cesto. Zabalíme ho do fólie a odložíme na chvíľu do chladničky.
-
2
Formičky na košíčky vymastíme maslom a vysypeme múkou. Z cesta odoberáme kúsky veľkosti orecha a vtláčame do formičiek.
-
3
Košíčky pečieme na plechu vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 12-15 minút. Po upečení ich vyklopíme a necháme vychladnúť.
-
4
Maslo vyšľaháme a spojíme s uvareným a vychladnutým salkom. Krémom košíčky naplníme.
-
5
Jahody opláchneme, očistíme a necháme odkvapkať. Nakrájame ich na plátky a ukladáme na krém.
-
6
Červenú alebo číru želatínu pripravíme podľa návodu na obale a jahody potrieme.
-
7
Necháme ich v chladničke stuhnúť a podávame.
varecha.pravda.sk/diskusie/karamel-zo-salka/3994-forum.ht...