Foto: jerica
@jerica Tento recept mám od roku 2004 , našla som ho v jednom starom časopise a od toho času ho robievam keď je Zobraziť celý popis@jerica Tento recept mám od roku 2004 , našla som ho v jednom starom časopise a od toho času ho robievam keď je čas ríbezlí . Ríbezle dávam do mrazničky, v zime si tento koláčik tiež doprajeme.Skúšala som ho robiť s višňami nebolo to pravé orechové , bol dobrý , ríbezlový je ale ríbezlový. V našej rodine je veľmi obľúbený a návšteva pýta recept. Určite tento recept v rôznych obmenách koluje , ja ponúkam moju odskúšanú verziu.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Pripravím si všetky suroviny , tento pomer surovín je na väčší plech
-
2
žĺtky , heru (palmarín)krupicový cukor , 2 vanilínový cukor vyšľaháme do penista
-
3
primiešame smotanu na šľahanie
-
4
postupne múku s kypriacim práškom
-
5
cesto vylejeme na väčší plech , vyložený papierom na pečenie
-
6
dám do vyhriatej trúby , pečiem dvadsať minút
-
7
na odkvapkané ríbezle premiešam práškový cukor ,nechám chvíľu odležať , medzi pečením si pripravím bielok s cukrom (200g) , vanilínovím cukrom , tuhý sneh
-
8
na ešte vlažné upečené cesto rozlložíme ríbezle aj so šťavou
-
9
a na vrch nanesieme ušľahaný sneh
-
10
pred daním do rúry
-
11
koláč v rúre pečieme ešte 5-10 minút kým sneh začne hnednúť
-
12
Káva na terase
-
13
niečo na lekvár , koláč ,
-
14
môjho vnúčika naj koláčik:-)
že nám všechen rybíz i angrešt zničila nemoc padli.
Robievam aj roládu s ovocím tam dávam tiež mrazené ríbezle.
@karolka je to veľmi jemné cesto,rozplýva sa na jazyku.
Ďakujem krásne za fantastický recept :-)))))
@daniela15 , neviem ako tebe , mne nenamoklo a keď, koláčik je viac šťavnatejší , vnuci hovoria , lepší ovocný koláč sme nejedli .
@3sandra3 , ako dobre, že si napísala skúsenosť s rebarborou a orechami.
všetkým ďakujem , potešilo :-)