Vždy sa snažím čo najviac využívať v kuchyni sezónne ovocie a zeleninu. Keďže je práve čas jahôd na tvarohových knedličkách plnených jahodami a ešte Zobraziť celý popisVždy sa snažím čo najviac využívať v kuchyni sezónne ovocie a zeleninu. Keďže je práve čas jahôd na tvarohových knedličkách plnených jahodami a ešte s jahodovou omáčkou sme si naozaj pochutnali. Podávala som ich ako dezert, ale hodia sa aj ako hlavné jedlo, najmä pre tých, ktorí obľubujú sladké.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 300 g |
|
| 500 g |
|
| 2 ks |
|
| 50 g |
|
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 100 g |
|
|
|
|
| Posýpka: | |
| 50 g |
|
| 100 g |
|
| 50 g |
|
| jahodová omáčka: | |
| 250 g |
|
| 50 g |
|
| 2 ČL |
|
| 100 ml |
|
| 100 ml |
|
Postup
-
1
Jahody umyjeme, očistíme a necháme na papierovom obrúsku osušiť. Z tvarohu, zmäknutého masla, soli, múky, krupice, strúhanky, vajec a vanilkového cukru pripravíme vláčne cesto. Vložíme ho do mikroténového vrecka a necháme v chladničke odpočinúť 30 minút.
-
2
Kým cesto odpočíva, opražíme si strúhanku na posýpku a opražíme maslo tak, aby skaramelizovalo. Potom ho precedíme. Na omáčku rozmixujeme jahody, vložíme do malého hrnca, pridáme cukor, necháme zovrieť a prilejeme škrob rozmiešaný vo vode + smotanu, prevaríme a odstavíme.
-
3
Z vychladnutého cesta urobíme valček, nakrájame plátky hrubé asi 1,5cm, v strede každého plátku urobíme jamku, vložíme jahodu a zabalíme ju do cesta. Knedlíčky vkladáme do vriacej, mierne osolenej vody a veľmi miernym varom povaríme max. 10 minút, teda kým vyplávajú na povrch. Pomocou dierovanej naberačky vyberieme do väčšej misy.
- 4
Servírovanie: na tanier nalejeme omáčku, uložíme knedlíčky, polejeme skaramelizovaným maslom,posypeme práškovým cukrom a opraženou strúhankou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 4









Diskusia k receptu