Jahodová dreň

uschi - fotkauschi, 21. júla 2010
Jahodová dreň
Foto: uschi

Nie je nič lepšie v horúcich letných dňoch.

10 minút
príprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Umyté a odkvapkané jahody rozmixujeme, podľa sladkosti pridáme cukor a rozdelíme do menších nádob, ktoré sú vhodné do mrazničky. Zmrazenú dreň ozdobíme jahodami a mätou.

Diskusia k receptu

klaura
Tiež si takto mrazím dreň na zimu ... je to skvelé, odporúčam ... :)
michsamant
joooj, toto keby som vedela pred mesiacom, mohla som zmrazit mangovu dren. tak buduci rok vyskusam. super napad. dnes som ani pusu nezavrela, ked som pozerala recepty od teba, klobuk dolu, perfektne mnamky a krasne fotky
jeka
ked boli jahody tak som to urobila, ale pridala som ešte k tomu 2 ks kyslej smotany -šľahačku som vtedy nemala -dala do mrazáku ,viete ,že to dlho nevydržalo ,asi tak do večera,manžel mi to schrumol,vraj je to ako smotanová zmrzlina.
verka1
Ja som spravila dreň z marhúľ. No a špekulovala som, ako by som zmrzlinku spravila a Jeka mi poradila, dík.
sjuz
tiež robievam už roky, dávam však kryštálový cukor, a veľmi dobrá je aj broskyňová.. :), odporúčam!
evusik
aj ja robím, tohto roku som robila jahodovú aj marhuľovú, dávam kryštálový cukor, zasypem celé jahody a nechám pol dňa presladiť a potom polovicu jahôd rozmixujem a polovicu len rukou popučím, spojím a dám zamraziť, @uschi krásne foto :-)
stefanm
...fakt nie je nič lepšie v horúci letný deň???dobre si si to rozmyslela???a čo tak chladená dvanástka v spoločnosti kamarátov,dôchodcov čo vedia všetko a na všetko majú odpoveď???tam stačí povedať vo vhodnú chvíľu napr. "dreň"...a už máš toľko receptov,zážitkov a prihod,že ti to vystačí na cele leto!!!no ale to len tak....tá tvoja dreň má inú hodnotu.nielen,že dobré ale aj pekné.hlave farba.úplne "jahodovo" červená.
babav
Mas ich krasne zafarbene,urcite boli zrele ,cerstvo natrhane!
22janka22
Vaša dreň vyzerá tak krémovo, ja keď dám zamraziť dreň tak po vybratí je ako kameň, a nemyslím sľudu, skôr niečo ako žula :-)
Ako dosiahnete, že tak nestuhne?
uschi
Keď som ju vybrala z mrazničky, zabudla som na ňu, a až asi po hodine som si spomenula. Takže preto je moja ani nie tak krémová, ako len rozpustená:))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia