Bezé torta s jahodovou náplňou fotorecept

alexdidi - fotkaalexdidi, 8. júla 2010
Bezé torta s jahodovou náplňou (fotorecept)
Foto: alexdidi

Ľahká, krehká, jahodová pochúťka...každé sústo sa priam rozplýva na jazyku. Neodpustím si ju pripraviť každý rok ako oslavu príchodu jari v čase čerstvých jahôd Zobraziť celý popisĽahká, krehká, jahodová pochúťka...každé sústo sa priam rozplýva na jazyku. Neodpustím si ju pripraviť každý rok ako oslavu príchodu jari v čase čerstvých jahôd alebo malín...s prípravou sa treba trocha pohrať, ale výsledok stojí za to...pôžitok pre oči aj jazýček...neveríš? Uveríš, ak vyskúšaš a ochutnáš.

8
porcií
60 minút
príprava
120 minút
na 100 °C

Suroviny

Snehová hmota:
4 ks
125 g
100 g
15 g
Náplň:
300 g
20 g
20 g
1 cl
375 ml
1 ks




Postup

  1. 1

    Bielky vyšľaháme. Postupne zašľahávame kryštálový cukor až kým sa rozpustí a sneh tvorí špičku.

    Bezé torta s jahodovou náplňou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Navrch preosejeme práškový cukor so škrobovou múčkou a premiešame. Dva plechy vyložíme papierom na pečenie a tuškou naznačíme 4 kružnice s priemerom 20-22cm. Hmotou naplníme sáčok s hladkou trubičkou a kruživým pohybom od okraja do stredu jednu kružnicu vyplníme. Bude to dolný plát. Na obvod dvoch kružníc nastriekame prstene.

    Bezé torta s jahodovou náplňou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do štvrtého kruhu nastriekame mriežku. Sušíme v rúre 2 až 2 1/2 hodiny. Necháme vychladnúť.

    Bezé torta s jahodovou náplňou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Niekoľko jahôd si necháme na ozdobu, zbývajúce rozpolíme alebo rozštvrtíme, zalejeme rumom, posypeme kryštálovým cukrom a asi 30 min. marinujeme. Smotanu vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom. 1/4 naplníme cukrárenský sáčok a na okraj dolného plátu nastriekame prstenec zo šľahačky. Priložíme 1. prstenec zo snehovej hmoty a na jeho okraj nastriekame prstenec šľahačky. Priložíme 2. prstenec zo snehovej hmoty a rovnako nastriekame prstenec šľahačky. Sáčok dáme do chladničky.

    Bezé torta s jahodovou náplňou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zbývajúcu šľahačku zmiešame s marinovanými jahodami a naplníme tortu. Povrch uhladíme.

    Bezé torta s jahodovou náplňou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na okraj nastriekame šľahačku a priložíme mriežku zo snehovej hmoty.

    Bezé torta s jahodovou náplňou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Do mriežky nastriekame pusinky šľahačky a ozdobíme jahodami.

    Bezé torta s jahodovou náplňou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Po 2 - 4 hodinovom odležaní v chladničke podávame.

    Bezé torta s jahodovou náplňou (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

klaura
lahoda ... práve pijem rannú kávičku a veru by som si dala ten kúštik z posledej fotočky ... :) ukladáááám
sjuz
alexdidi - verím, že je jemná a krehlá a úplne si predstavujem, ako sa mi rozpúšťa na jazyku...
tatranka
Hm... to musí byť mňamka.Pekne spracovaný fotopostup.Chválim.
monzet
Mňááám,vyzerá prenádherne!Ako sa to krája?Neláme sa to pri prekrojení?Určite ju urobím.Ďakujem.
sovka62
Obdivujem ťa. Už som ju skúšala spraviť, ale mne sa ten sneh nikdy neusuší, vždy zostane v strede mäkký a po vychladnutí spľasne. Skúsim ešte raz podľa tvojho receptu, ale ak sa nepodarí, bude to posledný pokus.
frezia68
@alexdidi-sladk é obchádzam,lebo pre mňa je to veľké pokušenie,ale teraz som tu nakukla a veru neviem,neviem...ešte že kvôli teplu nezapínam rúru :-))
evusik
takéto snehové torty robila moja teta a bola v tom majsterka, aj ja som sa pokúšala ale dopadla som ako @sovka a to som mala originál recept od tety. Ono to nie je také jednoduché ako to vyzerá a asi najväčší problém je v upečení-usušení torty. @alexdidi tvoja tortička je ale prekrásna :-)
moli
Krásna a veľmi super je aj fotopostup!!!Táto torta sa nedá nevyskúšať, tak že čoskoro príde na rad určite! :o) Ďakujem!
alexdidi
teším sa, že som potešila vás aspoň pohľadom...je naozaj veľmi krehučká a lahodná...@monzet , kráka sa dobre, i keď nie až tak ako chlieb, ale pri bezé sa to odpúšťa...ako vidíš na posledom obrázku, myslím, že to nieje až tak zlé...@sovka , ak je v strede mäkká suš ďalej, každá rúra je iná....pôvodný recept bol sušiť v rúre pri pootvorených dvierkach a teplote 50 C cez noc, ale ja som si ho upravila, pretože pri mojej novej rúre musia byť dvierka vždy zatvorené
torticka
Moli, šikovnica, určite ju v sobotu, alebo v nedeľu spravíš. Však? Ukladám do KK.
zdezda
:-))))))))))))))))))))) no paráda, dcére sa už aj slinky zbiehajú, musím ju vyskúšať!
tinca
uložila som si ju, moja kolegyňa ju nosí, keď majú u svokry oslavy, ale oni ju plnia takou zvláštnou čokoládovou plnkou. Ináč tá torta je veeeľmi sýta. Oči by jedli, ale nejde toho veľa zjesť. Ale chutí výborne.
lubjak
Krasna torta, vynikajuci recept,urcite potesi vsetkych ,ktori si z torty daju aspon kusocek.Do pozornosti pre celiakov,neobsahuje muku.
merihe
určite vyskúšam ,lebo vyzerá až moc jedlo a na pohlad velmi pekne
vieraa
No vyzerá úžasne, určite ju spravím. Sovke odkazujem, že je lepšie sneh šlahat nad parou a potom nesplasne a drží.
babav
@alexdidi , je krajsia a urcite aj chutnejsia ako z cukrarne.Ukladam do KK ;bude cislo jedna v poradi , pri najblizsej prilezitosti;-) .
silvia68
práve som sa pustila do pečenia, dúfam že to dopadne dobre, držte palce, ked sa podarí nafotím
alexdidi
Chcela som napísať, že držím palce, ale to už hádam netreba....určite sa vydarila a potom pridaj foto....
ursula4
dnes som ju upiekla synovi na narodeniny,je perfektná,doporučujem
babina28
vyzerá fantastický,urobím vnučke k narodeninám ďakujem
3sandra3
nooo vyzerá ozaj super... vyskúšam, len neviem, či nie som ľavá na takúto penovú tortu
elzarsk
vyzera úžasne , normálne by mi oči papali pri pohlade na túto tortičku :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia