Hubová nátierka na hrianky fotorecept

kimlo - fotkakimlo, 12. augusta 2010
Hubová nátierka na hrianky (fotorecept)
Foto: kimlo

Keďže sa tento rok hubám výnimočne darí, ponúkam osvedčený recept na spracovanie bohatého obsahu Vašich košíkov...

90 minút
príprava
45 minút
na 100 °C

Suroviny

1 kg
600 g
500 g
150 ml
150 ml
1,5 KL
1,5 KL
3 KL
3-4 strúčiky
 podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Huby nakrájame na kúsky.

    Hubová nátierka na hrianky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Papriku a chilli nakrájame.

    Hubová nátierka na hrianky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cibuľu nakrájame nadrobno a osmažíme na oleji.

    Hubová nátierka na hrianky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme nakrájanú papriku, opražíme, a pridáme nakrájané huby.

    Hubová nátierka na hrianky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podusíme, ochutíme ostatnými prísadami a necháme vychladnúť.

    Hubová nátierka na hrianky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Potom rozmixujeme ponorným mixérom, ale mierne, aby zostali aj kúsky húb. Naplníme do pohárov a sterilizujeme 45 minút pri 100°C. Podávame natreté na hriankach.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@kimlo , hotovo





a základ z tejto nátierky, ked som ju koštovala pred pridaním korenín, mi neskutočne chutil, tak som druhú várku dosť cibule, chilli, paprika, huby zasterilizovala, takú hubovú zmes, budem mať po ruke na praženicu, do plniek do mäsa a pod




dík za recept
1x sracz
Výborný recept. A hrianky milujem.