Domáce sushi

kimlo - fotkakimlo, 26. decembra 2010
Domáce sushi
Foto: kimlo

Toto jedlo som vlastne nerobil ja, ale môj syn Lukáš. Vraj to predtým na prvé ochutnanie nechutilo ani jemu, ale potom si ho zamiloval. Zobraziť celý popisToto jedlo som vlastne nerobil ja, ale môj syn Lukáš. Vraj to predtým na prvé ochutnanie nechutilo ani jemu, ale potom si ho zamiloval. Dávam ho sem ako inšpiráciu na silvestrovské pohostenie, či len tak, pre tých ktorým sa nechce vyjsť do tej zimy na originál do ázijskej reštaurácie.

15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
1 bal,pečené
6 PL
4 PL
1 PL
2 plátky
1 ks
1 ks
1 ks
1 KL
100 ml




Postup

  1. 1

    Uvaríme ryžu podľa návodu a necháme vychladnúť. Z ryžového octu, cukru a soli spravíme zálievku ktorú vmiešame do ryže. Na plátok z rias uložíme rovnomerne mokrými rukami vrstvu ryže, potom kúsky plátku údeného lososa, hranolky uhorky a reďkovky... Nemali sme surovú uhorku, tak sme dali ako náhradu sterilizovanú.

    Domáce sushi - obrázok 1
  2. 2

    Z vajca spravíme omeletu, a na ďalší plátok rias s ryžou dáme pre zmenu aj kúsok omelety...

    Domáce sushi - obrázok 2
  3. 3

    Naplnené plátky pomocou bambusovej rohožky stočíme do valca, zaistíme vlhkými rukami aby sa neotvárali a dáme stuhnúť do chladničky.

    Domáce sushi - obrázok 3
  4. 4

    Medzitým si pripravíme prílohovú omáčku, a to tak že zmiešame sójovú omáčku s wasabi krémom (pozor, je dosť ostrý, každý podľa chuti). Potom vlačeky sushi pokrájame na kúsky a naukladáme na tácku. Pri konzumácii si jednotlivé kúsky namáčame v pripravenej omáčke.

    Domáce sushi - obrázok 4

Diskusia k receptu

evas13
Tak toto vyzerá úplne super. Dala by som si.
tinca
Ak sushi tak v reštike, je to babračka, ja na silvestra radšej moje výtvory, roládky, chuťovky a,p. Ale chválim krááásne:-)))
mama2
zboznujem ,ale sama nerobim, ked pride syn z Prahy tak vzdy urobi nevieme sa dojest
enerrgizer
vyzerajú výborne, sushi som ešte nerobil, niekedy určite skúsim...ukladám
certovknaz
Velmi zaujimavy recept!priznam sa bez mucenia-sushi som este nejedol
Super
bejgi
Milujem sushi :-) dakujem za recept.
evanaaa
Tiež som suši ešte nejedla, ale vždy, keď vidím recept alebo obrázok, rozmýšľam, či by mi chutila studená ryža, alebo tá náplň, čo je vlastne lepšie. Asi by som si nezvykla. Ale nehaním, veď keď to toľko ľudí má rado, asi to dobré je.
verula
no ukladam si a chystam sa na to ...som zvedava, ci to zje manzel :o)
etulik
chystám sa sushi urobiť najmenej rok, a práve som sa rozhodla.... dík za recept a ide sa na to....:-) ......... myslím, že je dnes deň na to ako stvorený, dúfam, že manžel na mňa nezabudne, ja mu urobím prekvapenie....:-) :-)
sjuz
super - sushi milujem, a robievam, ale len pre seba.) a nie je to až taká piplačka, ako sa zdá:)
chválim synátora:)
helca103
videla som v Tescu bambusovú rohožku aj morské riasy, nikdy som neskúšala doma robiť sushi , ale podľa tohoto návodu to snád zvládnem.
nadia56
@Kimlo , recept mas pekne spracovany, sushi je vyborne, oplati sa nabrat odvahu a urobit si domace sushi, robievam aj ja, s omeletou som este nevyskusala, dakujem za inspiraciu :-)
2010
@kimlo , tie su super, ani som ich tu nevidel ,
dobre domace sushi co robime su aj s reznom ...


crucifixio
Tiez som to robila minule prvykrat, ingrediencie boli od vymyslu sveta, da sa do valceka dat naozaj skoro vsetko. Aj ten rezen si viem predstavit. A nie je s tym viac babracky ako s obalovanim kalsickych reznov v nedelu na obed. Odporucam a nech sa nikto neda odradit, neda sa to pokazit.
kimlo
Myslím že nie... ale dá sa bežne kúpiť.
2010
@melovedesserts , preco si myslis ? to len na slovensku je mylna predstava ze sushi musi byt surova ryba ( pokial nebolo ladniciek sushi boli vzdy z varenych, udennych , fermentovanych surovin.)...rezen sa vola katsu a je velmi populany v japonsku tu je zo samosky s kuracim reznom .


radost
@dodo46..no čo nevidia moje uši!!!!toto sa sluší???že pravé slovenské suši!!!
Ps.:ešteže ťa tu máme-nariekanie nad životom zažehnané!!!
nech-smútok-premôže-SMIECH!!!! :-))))
dodo46
@radost
aké nariekanie nad životom ???
Veď život je nádherne rozmanitý a pestrý. Každý deň ťa
nase..e niekto iný.
2010
@dodo46 , aj ked sa smejes take podobne sa tu daju kupit , velka popularita sushi sposobila ze to nie je len jedlo snobov co za velke peniaze jedia surove ryby co im vacsinou nechutia preto to zaleju hromadou omacky a wasabi, tu je to obycajne lacne ulicne jedlo. Presne tak ako sushi zacali pred stovkami rokov v japonsku.


tempura
Ja obcas delam susi jen se salmonem a se zeleninou, bez ryze. Nalozim si dopredu platky zazvoru, nakrajim dlouhe pasky syrove cervene repy, kedlubnu, mrkev, barevne papriky, syrovou okurku, je to moc dobre.
ildinka
Netreba sa toho báť,vyzerá to zložito,ale nie je,na prvý pokus sa mi to podarilo...smelo do toho!
rea1
@tempura , no, ja tiež občas robím rezne bez mäsa a segedín bez kapusty, ale asi to nie je to pravé, orechové. tak ako suši bez ryže.