Tuniaková nátierka fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 29. novembra 2010

Tuto natierku robim rada a dost casto. Je vhodna na rychle ranajky.

6
porcií
10 minút
príprava

Suroviny

425 g, konzerva
2 PL
1 ks, stredná
2 PL
2 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Maso z tuniaka si rozdrobime na mensie kusky a pridame maslo.

    Tuniaková nátierka  (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Premiesame spolu tak, aby sme rozmrvili kusky tuniaka co najviac s maslom. Pridame horcicu, kecup, majonezu, cibulu, sol a korenie.

    Tuniaková nátierka  (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vsetko spolu premiesame a mozeme podavat. Natierku mozeme skladovat v ladnicke aj dva tyzdne.

    Tuniaková nátierka  (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

evusik
aj ja robievam skoro rovnako ako ty, len miesto kečupu dávam horčicu a miesto majonézy dávam kyslú smotanu... ale tu sú len také prkotiny, dôležité je že je to výborná pomazánka a ty si jej výrobu krásne zdokumentovala :-)
hubarka35
mnam dobre to vyzerá,určite chuti....robievam podobnu ale z udenáča,no z tuniakom niesu starosti....čo udenáča musim obrat z kostičiek...
frezia68
Chutná pomazánka,tiež robím aj sardinkovú,len bez majonézy...:-)))
zzdravo
takyto variant som este neskusala, ja robim bez kecupu a majonezy, este davam cesnak a nadrobno nakrajnu kyslu uhorku. je to fajn stavnate.
palokuchki
Tuniak z konzervy je dost suchy, preto som sa snazila dat co najviac veci aby bola pomazanka stavnata. @evusik ja niekedy davam pol kyslej smotany, pol majonezy. Ale naozaj, ved kazdy si tam da co mu najviac chuti, co ma najviac rad.
honestka
to je tu taka tunajsia TRESKA - velmi oblubena pomazanka na rozne sposoby. ja do mojej pridavam najemno posekanu tunajsiu celerovu stopku, aby v nej nieco chutne chrumkalo a taktiez uhorku. Na toaste je fajnucka snad vo vsetkych podobach.
benyy20
výborná,aj keď som vynechal kečup a majonézu,lebo som ich nenanšiel doma,ale je to výborné :):) moja prvá tuniaková pomazánka :)
peliska
Priznám sa,že ako dieťa som neznášala rybacie nátierky,ale teraz mi chutia.Moje deti tomu neveria.Ubezpečila som ich,že vekom sa aj ich chute zmenia.
palokuchki
@peliska veru tak je to aj u nas. Ja ked som bola mala nemohla som zase ani len vidiet kapustniky. Teraz ich mam skutocne velmi rada. Vekom sa tie chute naozaj menia.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia