Linecké kolieska Deň a noc fotorecept

mariaklaraMariaklara, 59 ročná žena, Vráble, 16. decembra 2010 0:29
Ďalšie jej recepty »

Tento recept pečiem už tridsaťtri rokov a mám ho od mojej svokry. Pečiem ho hlavne na Vianoce a na Veľkú noc. Moje deti ho ľúbia do dnes, keď boli malé nazvali ho jednoducho "Deň a noc", preto, že jedna polovica koliečka bola svetlá, to ako deň, druhá polovica tmavá, omočená v čokoláde, ako noc. Je to veľmi jednoduchý recept.

50 min
príprava
6-8 min
na 125-150 °C

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Cukor, palmarín a múku spolu zmiesime rukou a vypracujeme hladké cesto. Odložíme na 12 hodín do chladničky.

    Linecké kolieska Deň a noc (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom cesto vyklopíme na pomúčenú dosku (nie na raz, ale na dva krát), rozvaľkáme na 4-5mm hrúbku a vykrajujeme koliečka. Poukladáme na plech (plech netreba potierať tukom) a opatrne pečieme pri teplote 125°-150°C 6-8 min.

    Linecké kolieska Deň a noc (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Necháme vychladnúť, vychladnuté potierame ríbezlovým džemom a spájame dve koliečka spolu proti sebe. Takto pripravené koliečka omáčame do čokoládovej polevy. Omáčame len polovicu koliečka a necháme stuhnúť.

    Linecké kolieska Deň a noc (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Takto natieram.

    Linecké kolieska Deň a noc (fotorecept) - obrázok 4
ohodnoť recept:
Hlasovalo 7 ľudí (4,4 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist