Zemiakové buchty výborné

superreceptarka - bez fotkysuperreceptarka, 9. januára 2011
10 min minút
tepelná úprava

Suroviny

2 hrnčeky
3 hrnčeky
3/4 hrnčeka
3/4 hrnčeka
1
2 čl
1
1 čl
Na potretie:
1




Postup

  1. 1

    zemiaky uvariť a pretlačiť nechať vychladnuť pridať muku vajce soľ olej .z mlieka cukru drozdia urobit kvasok.ked vykysne pridat k zemiakom.dobre vymiesit a nechat vykysnut,vyvalkat a vykrajovat kolieska,potriet vajcom.

  2. 2

    Upiecť.

  3. 3

    Dobre je to miesto chleba.dnes sme to piekli a vsetko zjedli.

Diskusia k receptu

alexdidi
môj vnúčik miluje zemiakové pagáče, stále si ich kupuje a toto vyzerá takýto recept, tak vyskúšam...
kysucan
V našej rodine patria zemiaky medzi 5 najobľubenejších potravin. Akekoľvek jedlo ktorého súčaťou sú zemiaky sú OK. Teda i takéto zemiakové pagačíky sú určitre mňam.
1956
Ja ich pečiem na panvici, je to rýchlejšie a poriadny kus v ruke. Výborné sú keď sa potrú s prelisovaným cesnakom zmiešaným s 1 lyžičkou oleja, trochou soli a mletým kmínom. Ale výborné sú tiež iba upečené a také teplé s výborným čajom alebo bielou kávou. To zbožňoval môj otec a ja tiež občas keď zostanú zemiaky tak si urobím pochúťku.
jarunka
Zemiakove pagace som uz nejedla veeeeelmi davno. Urcite vyskusam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia