Perník na strúhanie
Perník na strúhanie má v kuchyni mnohoraké využitie. I na Vareche sa objavili recepty, do...
Kuracie prsia s horčicou, syrom a petržlenovou vňatou
mäsko, ktoré sa rozplynie v papulke
Banánový koláč
"Vďaka kombinácii banánov a tvarohu je tento koláč veľmi vhodný najmä pre deti, ale určite zachutí...
Syrový monkey bread s bylinkami
Výborný namiesto chleba ku polievkam alebo na stol ako príloha k obloženej mise.
Kokosové guľky (nepečené)
Sú málo kalorické a vhodné aj pre diabetikov. Recept mám od diétnej sestry v Ľubochni.
Tvarohové fašírky
Keď už máme mäsa dosť, spestríme si jedálniček týmito vegetariánskymi fašírkami, ktoré nám veľmi chutia....
Torta na večierok
Túto tortu by som mohla nazvať aj "rodinnou", pretože kedykoľvek má niekto u nás nejaký sviatok,...
Králik na smotane s haluškami
Marináda: prevaríme 2 litre vody, do ktorej pridáme mleté čierne korenie, soľ, oregano, ...
Vajíčko plnené šunkovou penou
Šunku pomelieme, rozmixujeme s maslom a taveným syrom do peny. Čerstvú bagetu šikmo nakrájame...
Kačacie prsia s lesným ovocím
Okorenené a osolené kačacie prsia opečieme prudko z oboch strán na oleji na panvici a asi 15...
Hubové rizoto s dusenými kuracími stehnami
Je to taká stredná cesta medzi talianskym a slovenským rizotom. Namiesto vo vývare sa ryža varí...
Yorkshire pudding (alebo popovers)
Yorkshire Pudding nie je naozajstny pudding, ale taka "muffinka" a originalne sa serviroval s Roast Beef....
Cestoviny s baklažánovo-tomatovou omáčkou a la Laurent
Jednoduché a zdravé, veď vyskúšajte
Oškvarkové pagáčiky
mám viacej receptov, ale stále robím len tieto, lebo nečakáme kým cesto nakysne, lebo kysnú až hotové...
Toastová fazuľová paštéta pikant
Uvarenú fazuľu zmixujeme, pridáme nadrobno nasekanú zelenú papriku, čili, najemno nastrúhaný syr.
Sviatočná plnená roláda
Tento recept nie je môj vlastný a podobné rolády robíme pri rodinných stretnutiach v rôznych obmenách.
Cheesecake
Zo smotany, tvarohu, bryndze, vajíčka, kurkumy, soli a korenia vymixujeme hladkú...
Bryndzové guľky obalené v bylinkách
Bryndzu vymiešame s maslom, tvarohom, soľou, korením a štvrtinou nasekaných byliniek.
Bryndzové vyprážané guľky
Uvarené zemiaky postrúhame najemno do väčšej misy, pridáme liptovskú bryndzu, múku, vajíčko, parmezán,...
Perkelt z bravčových paprčiek
Tak som rozmýšľala, čím by som mohla prispieť a nielen čerpať výborné recepty od kulinárov...
Bryndzový dip s pečenou paprikou a tahini
Baklažány prekrojíme na polovice a položíme ich na plech do rúry rezmi nahor. Pečieme aj s...
Teľacie fašírky s rozmarínom
Z mäsa, byliniek, soli, korenia, strúhanky, cesnaku a vajíčka vypracujeme zmes, ...
Lasagne so špenátom
Tento recept je z mojich najobľúbenejších bežných jedál, pretože ho môžem nekonečne obmieňať. Základ sú...
Fazuľové pyré
Veľkú fazuľu povaríme 10 minút, opláchneme, ochladíme a olúpeme od vrchnej šupky. Ostanú nám...
Údené mäso s medovo-horčicovou glazúrou a netradičným zemiakovým šalátom
Masko umyjeme a uvaríme v tlakači do makka. Zbavime sietky . V hrnčeku si rozpustíme med (ja...
Beef (Hovädzie) Wellington
Pôvod Beef (Hovädzie Wellington) nie je úplne isty, pravdepodobnost je u Arthura Wellesley, (prvý vojvoda...
Velkonočný farebný pikantný zemiakový šalát
Tento salat pripravujem k zvlastnym prilezitostiam, najma na Velku noc. Chuti vsetkym co ho u...
Ossobuco a´la milanese
Talianska špecialita, robievam ju príležitostne pre vzácne návštevy aj keď sem tam si dovolím experimentovať v...