Foto: jody
Mrzí ma to, ale fotka hotového jedla sa nestihla urobiť. Aj preto miznúce... :-)
10 minút
príprava
príprava
45 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Príprava tohoto receptu začína - Ráno vstaneme o piatej a vybehneme do hory. :-) O desiatej, keď sa nám oči rozlepia, vyberieme z koša zelené muchotrávky a vrátime sa domov. :-)
-
2
Rýdziky očistíme od ihličia a odrežeme im nohy, aby nám z plechu neušli. Mladé sójové bôby vylúpeme zo strukov. Na poolejovaný plech pokladieme kobúčiky lupeňami nahor, pomedzi ne nasypeme bôb (mladý, zelený, určite nie suchý), pokmínujeme, posolíme, prihodíme celú vňať aj so stonkami (bude chrumkavá) a upečieme.
- 3
A po dobrom obede si treba aj zdriemnuť... :-)
- 3
@tinca , nemáš náhodou recept na tie zavárané rýdziky? A veľká škoda, že nemáš s kým na hríby, ale aspoň na prechádzku do lesa a ak tam náhodou niečo nájdeš, prečo to nezobrať a najbližšieho suseda sa neopýtať?
@martina34 cica hríby nepapá, lebo je to hnusák murovatý rozmaznaný, ale páčila sa mi fotka :-)
nasu navstevu som poziadala, aby mi priniesli len 2 veci z domu: "huby a kakao"; s hubami by vsak musel prist zrejme niekto az v septembri sem, aby mohol doniest z tejto "zaplavy" ...skoda, ze sa nedaju poslat aj sem, hned by som si objednala, obrazok vyzera ako namalovany ...
My sme doma zavarali tiez rydziky, kuriatka, zampiony a dubaky a vzdy sme pouzili nalev ten isty co na uhorky, lenze sa pridavala aj stiplava feferonka, aby boli pikantne a vzdy boli v sladkokyslom naleve a prelozene bud malou, alebo krajanou bielou cibulkou. Nic zvlastne, ale chutili tak famozne, ze momentalne mi v puse trilkuju slinky. KRASA!
pokrajaný na kocky...........
No a rýdziky sme v Zázrivej poukladali hore klobúkom na pec, posolili. Ani sa nestihli poriadne vypotiť, a už mizli...ako tvoje:), Jody.