Foto: tankaa
Patizon som vždy obalovala klasicky v trojobale,ale v práci spomínali tento recept na cestíčko,tak som to skúsila a bolo to dobré.
5
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Patizon si nakrájame na plátky a osolíme.
-
2
Zvajičok,múky,vody a syra si spravíme cestíčko,aby nebolo moc husté.
-
3
Patizon si obalíme v múke
-
4
Potom si to namočíme do cestíčka a necháme trochu odkvapkať
-
5
Potom to vysmažíme v oleji do zlatova
-
6
Vysmažené dáme odkvapkat na papierovú utierku,alebo na plátky staršieho chleba,dobre to saje masť.
-
7
Hotovo,ako priloha môžu byť zemiaky,alebo hranolky tatarska omáčka alebo šalátik. Ja som robila zemiaky hore pupkom,kto nepozná recept pridám.
Diskusia k receptu