
Oščadnicke dedkove kozičky
Oblubená a rýchla večera ked sa dedko a babka vratily z prevracania sena. Krasne detstvo.

Muffiny Macaroon
Sladučké, chrumkavé... Všimla som si, že Muffiny tu majú svojich fanúšikov, tak snáď...

Cestovinové rizoto s skaramelizovanou cibuľou a plesňovým syrom
Originál tohoto receptíka mám z jednej kuchárskej knižky s názvom "Těstoviny" a je to jeden z našich...

Zapečené plnené prsia Bianco Carezza
Nechcela som už vyprážať, ale spraviť niečo lahšie a možno aj chutnejšie... :)

Boršč po slovensky
Pravý ukrajinský boršč je nákladný na suroviny aj prípravu, tak som si ho zjednodušila a...

Štefanoff s fazuľou
Jedná so o mnou vylepšený , dosiaľ nikde nepublikovaný , Stroganoff . Pridaním fazule...

Gundel palacinky
Z vajec, mlieka, múky a oleja pripravíme palacinkové cesto, z ktorého upečieme palacinky.

Krehký jablkový koláčik
Na jeseň rada pečiem z jabĺk, ale nechcem piecť len jeden druh koláča. Tak som...

Zapekané zemiaky
... doma sme mali síce aj iné suroviny, ale v takéto sychravé popoludnie sme...

Liaty koláč s mascarpone
Inšpirovala som sa receptom, ktorý som našla na slovenskom mimibazare u iwka151. Trocha som si...

Zázvorníky
Viem, že je tu už kopec receptov na toto pečivo, ale každý ten recept sa...

Jablkovo-škoricové vianočné oblátky
Prístroj na pečenie máme asi 12 rokov, možno aj viac. Kúpili sme ho mamine tete,...

Dvojfarebné muffiny s horkou čokoládou
Žĺtky vymiešame dopenista spolu s práškovým a vanilkovým cukrom. ( Pozor na to, aby ste...

Chilli omáčka - Sriracha
Milovníci ázijskej kuchyne, a tí čo navštevujú reštaurácie a bistrá tohoto typu, túto omáčku dôverne...

Debrecínska bravčová kotleta
Bravčové karé jemne naklepeme na oboch stranách, osolíme, okoreníme a opečieme na rozpálenom oleji. Počas...

Citrónovo-zázvorový koláč
Koláčik som našla v zabudnutej knihe - Maškrty z prírodných zdrojov pre malých i veľkých- snáď sa bude...

Netradičný zemiakový guláš
Netradičný zemiakový guláš akoby čínsky MŇANG-MŇING-ŤUŤUNG len zo zeleniny varenej v silnejšom čínskom čaji so zelinkami, ...

Rezeň - Stanica Prešov
Vyprážané , obaľované rezne ! Gastronomický fenomén ktorý v minulom storočí ovládol planétu . Jeho...

Maďarská plnená kapusta s údeninou
Bravčové plece a údené bravčové koleno spolu zomelieme. Do pripravenej zmesi pridáme očistenú rozmixovanú cibuľu a cesnak....

Hubový guláš
Hubový guláš pripravíme z čerstvých dubákov, hlivy ustricovej a šampiňónov. Huby zbavíme nečistoty a nakrájame...

Moja nepečená jablkovo-tvarohová
Sobotné popoludnie nesmierna chuť na niečo sladké ... A tak vznikla táto jablkovo- tvarohová torta...

Perkelt zo sumca
Filety zo sumca nakrájame na väčšie kocky, aby sa počas prípravy nerozpadávali, osolíme, okoreníme...

Lečo s husacou pečeňou na hrianke
Husaciu pečeň nakrájame na asi 80 – 100 g kúsky. Zeleninu opláchneme a nakrájame na drobné...

Cviklový šalát
Tento šalát som jedla u mojej dcéry, ktorá žije v Grécku... hneď mi zachutil...

Mrkvovo-špargľová polievka
Odkedy som sa presťahovala do Berlína, zamilovala som si krémovú špargľovú polievku a špargľu ako takú....

Indické kura
Kurča rozdelíme na menšie porcie, osolíme a na rozpustenom masle opečieme. Opečené porcie odložíme bokom...

Pravá talianska ciabatta
Do pekárne si nalejeme najprv tekuté, potom sypké suroviny, cukor na jednu stranu a soľ...