Foto: babkamt
V nedeľu som si z vychádzky priniesla domov košík medvedieho cesnaku . Ponúkam vám recept . Tento recept som našla nalepený v mojej staručkej Zobraziť celý popisV nedeľu som si z vychádzky priniesla domov košík medvedieho cesnaku . Ponúkam vám recept . Tento recept som našla nalepený v mojej staručkej písanke.
na 180 °C
Postup
-
1
Mrkvu som si očistila , umyla . Nakrájala som ju na kúsky dlhé asi 5 cm , pozdĺžne som ju prekrojila na 3 časti.
-
2
Medvedí cesnak som umyla usušila .
-
3
Do misky som vajíčka , 75 ml kyslej smotany ,soľ , korenie , karí a kmín.
-
4
Metličkou som to dobre rozmiešala.Zapekaciu misu som dobre vymastila , poukladala som medvedí cesnak , na to som vejárovite , aspoň som sa snažila , uložila nakrájanú mrkvu a zaliala som ju rozšľahanými vajíčkami.
-
5
Piekla som ju na 180 stupňoch asi 30 minút. Pre tých , ktorí sa nezaobídu bez mäsa , sa môže pridať nakrájaná šunka. A kto nemá doma medvedí cesnak , mäže ho nahradiť mladou cibuľkou.
Diskusia k receptu