Foto: elekra
Niekedy zostane nevyužité pečivo, strúhanku robievam z čerstvého chleba, a tak, aby nevyšlo nazmar, robievam takéto raňajky. Zväčša v sobotu alebo nedeľu, cez týždeň Zobraziť celý popis Niekedy zostane nevyužité pečivo, strúhanku robievam z čerstvého chleba, a tak, aby nevyšlo nazmar, robievam takéto raňajky. Zväčša v sobotu alebo nedeľu, cez týždeň niet času. A vysmažiť ho ako "bundáškenér" (chleba vo vajci) sa nie vždy chce...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Staršie pečivo pokrájam na kocky,
-
2
ktoré zľahka opražím na oleji do chrumkava. Pozor, nie celkom dozlatista, nerobím krutóny. Pridám nadrobno nakrájanú cibuľu a
-
3
ešte chvíľu popražím. Cibuľka je pekne do sklovita, chrumkavá. Podľa počtu stravníkov pridám vajíčka,
-
4
jemne prisolím (pečivo je slané, tak so soľou opatrne) a spravím praženicu.
-
5
Do hotového jedla primiešam najemno nasekanú peržlenovú vňať a chutné raňajky sú hotové. Stačí už len čaj podľa chuti a ľubovôle.
Robievam z o staršieho chleba a zbytku kendli . Z pečiva som ešte neskúšala. Tiež sa snažím v kuchyni všetko zužitkovať. Staršie pečivo si meliem na strúhanku. Mala si dobrý nápad .