
Pagáče plnené zemiakovou kašou
Tak tieto pagáče plnené zemiakovou kašou sú vynikajúce. Často ich pečiem , nakoľko u nás...

Zemiakový prívarok s podtitulom návrat @stefanm
Radi sa vraciate na miesta kde ste sa cítili dobre? Asi áno. Tak týmto príspevkom sa...

Börülce çorbası - fazuľová polievka
Börülce (Börüldže) je vlastne druh fazule, ktora sa volá Čierne oko :-) Používa sa väčšinou do...

Vinete - baklažánová nátierka
Rumunská verzia tejto balkánskej klasiky. Konečne výborné využitie zaujímavej plodiny, a hlavne jednoduché a rýchle....

Rizoto Gharch Polow
Iran je krajina kde miesaju ryzu so zemiakmi, kapustou, sosovicou, mrkvou ci hribami ale...

Minestrone s quinoou
Recept som našla minulý týždeň na stránke inspiracie. sk a keďže sa ohlásil syn vegetarián na víkend,...

Čerešňový nákyp – Kirschenmichel
Toto jedlo sa dakedy jedávalo ako hlavne jedlo/hlavný chod. Je to niečo podobné ako slovenská žemľovka...

Šošovicový eintopf
Rada tento eintopf varím aj ako polievku, trochu redšiu a v jednom hrnci, bez opekania...

Krkovička v hořčičné omáčce s kluskami
Krkovičku nakrájíme na čtyři plátky, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na pánvi...

Hovädzie ragú z Čachtíc
Suroviny sú z Čachtíc, tak preto ten názov. Potreboval som vyskúšať nový liatinový kastról, ...

Kváskové vafle
Vafle boli okrúhle koláčiky ku káve. Rozrezali sa po obvode a plnili sa karamelovým krémom...

Brioche Chinoise
Takto kvalitné cesto sa mi doteraz ešte nepodarilo, preto si ho musím uložiť ;) Na Brioche Chinoise...

Zajačina à la Stroganoff s jalovcom a drienkovicou
Ortodoxní „Stroganoff_číci‟ budú mať asi výhrady voči tomuto parafrázovanému názvu pre môj ďalší recept na zajačie mäso....

Drůbeží terina na houbách s hráškovou rýží
Trochu jsem si zaexperimentoval s kuřecími stehny, aby byla nějaká změna v jejich přípravě...

Jablkové palacinky
Špecialita slávnej argentínskej šéfkuchárky, z ktorej sa bohužiaľ nezachoval celý recept, iba jeho časť...

Smotanovo-tvarohový syr - Spundekäs
Pôvodne bol tento syr „objaveny“ pri mestečku Mainz ale aj v Rýnsku a Hesensku ho radi jedávajú....

Vegetariánska moussaka
Tento populárny grécky pokrm je pečený z vrstiev baklažánov, cukiet, paradajok, húb miesto mletého...

Dusený ázijský bôčik
Keď napíšete do vyhľadávača slovo bôčik, tak vám vyhodí množstvo receptov, ktoré sa väčšinou podobajú...

Frankfurtská zelená (studená) omáčka
V tomto recepte ide o studenú, bylinkovo-kyslosmotanovú omáčku a ako pravý Frankfurtčan povie: grie Soß (čítaj:...

Tiramisu à la Katka
Nepečený dezert, ako sa rýchlo spraví, tak rýchlo zmizne z taniera. Jednoduché pripraví aj...

Poğaça / Syrové pečivo
Slané kysnuté pečivo plnené syrom. Veľmi chutné aj ako príloha k polievkam :-)

Luxemburská fazuľková polievka (bouneschlupp/Bounešlup)
Túto polievku som jedla v Luxemburgu v jednej malej reštaurácii a velmi mi pripomínala slovenskú fazuľovú polievku......

Ropa vieja z Gran Canarie
Ropa vieja (čítaj vijecha) alebo "staré prádlo" sú niečo podobné ako guláš alebo prívarok/Eintopf s vareným, ...

Kuracie supreme v tandoori masala s kuskusom
Nemusí to byť len cudzokrajné korenie a papričky, aj chren, žerucha, reďkovka či zázvor...

Mini orechovníky
Po prvotnom nadšení som ostala trošku sklamaná, keď cesto popraskalo. Dalo sa to čakať, ...

Morka na čínsky spôsob
Mám rada "čínu" a tu je najjednoduchší postup, aký snáď poznám. Netreba stráviť dlhý...

Najchrumkavejší bôčik
Je tu veľa receptov na bôčik, toto je len čínsky postup, ako dosiahnuť chrumkavú kožu,...