Foto: juvara
Rada pozerám na youtube rôzne recepty. A veľmi sa mi páčil recept na pečený baklažán, ktorý bol trošičku inak nakrájaný.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Baklažány umyjeme a olúpeme. Stopku ponecháme. Ja som jeden ošúpala úplne a na druhom som nechala pásiky šupky. Nakrájame baklažán na plátky tak, že stopku neprerežeme, ale vytvoríme strapec. Cibuľu očistíme prekrojíme na polky, nakrájame na vrchu ako hviezdičku.
-
2
Nasolíme, uložíme na naolejovany plech, pokvapkáme olejom aj na vrchu. Pečieme cca 25 minút na 200 stupňoch, ale sledujeme! Počas pečenia prevártime, aby sa prepiekol baklažán z oboch strán - ja som tie poloprepečené strapce trochu pri otočení rozprestrela, aby sa to rovnomernejšie prepieklo.
-
3
Ak máte radšej prepečenejšie, pečte dlhšie :) My sme to mali s hummusom, nemám ale odfotené. Ako prílohu si viem predstaviť aj jogurtový dresing s drobno nakrájanými zeleninkami a bylinkami, cesnakom - výborné osvieživé na leto. Dobrú chuť!
To vyskúšam, cesnak ľúbime :)