Pečený baklažán
Pečený baklažán

Baklažánový strapec

juvara - bez fotkyjuvara, 7. júna 2019
Baklažánový strapec
Foto: juvara

Rada pozerám na youtube rôzne recepty. A veľmi sa mi páčil recept na pečený baklažán, ktorý bol trošičku inak nakrájaný.

2
porcie
5 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

2 ks
1 ks
3 - 4 PL
1/4 ČL




Postup

  1. 1

    Baklažány umyjeme a olúpeme. Stopku ponecháme. Ja som jeden ošúpala úplne a na druhom som nechala pásiky šupky. Nakrájame baklažán na plátky tak, že stopku neprerežeme, ale vytvoríme strapec. Cibuľu očistíme prekrojíme na polky, nakrájame na vrchu ako hviezdičku.

    Baklažánový strapec - obrázok 1
  2. 2

    Nasolíme, uložíme na naolejovany plech, pokvapkáme olejom aj na vrchu. Pečieme cca 25 minút na 200 stupňoch, ale sledujeme! Počas pečenia prevártime, aby sa prepiekol baklažán z oboch strán - ja som tie poloprepečené strapce trochu pri otočení rozprestrela, aby sa to rovnomernejšie prepieklo.

    Baklažánový strapec - obrázok 2
  3. 3

    Ak máte radšej prepečenejšie, pečte dlhšie :) My sme to mali s hummusom, nemám ale odfotené. Ako prílohu si viem predstaviť aj jogurtový dresing s drobno nakrájanými zeleninkami a bylinkami, cesnakom - výborné osvieživé na leto. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

drajan
Ja zase zvyknem ponakrajovať baklažán, no nie celkom na "vejár"... a do tých zárezov kladiem pláty cesnaku, a plátky masla... nejaká korenina podľa chuti... a zapiecť. Je to tiež výborné. Skusim aj s cibuľou.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia