Talianska kuchyňa

O talianskej kuchyni

  • Filet z teľacieho lýtka s kosťou

    Filet z teľacieho lýtka s kosťou

    Filet z telacieho lýtka s kosťou, známy ako osso buco. Inšpiroval som sa touto talianskou klasikou, ale recept som prispôsobil svojmu spôsobu varenia. Môžeme použiť aj močing so špikovými kosťami, ale vtedy treba tepelnú...

  • Zelené špagety

    Zelené špagety

    Inšpirácia od Jamieho Olivera - v pôvodnom recepte použil listy kučeravého kelu, ja som použila listy zeleného špenátu, pridala som hrsť čerstvej bazalky a čerstvej petržlenovej vňate. Myslím, že je to ešte lepšia a bohatšia...

  • Paradajkové krémové risotto

    Paradajkové krémové risotto

    Krémové risotto môžem v akejkoľvek podobe - ešte nikdy ma nesklamalo. Tentoraz som zvolila pararadjkové, preto červená farba mi v risotto zbierke ešte chýba :-D ... ale nie, len som chcela vyskúšať aj túto...

  • Rajčatová polévka

    Rajčatová polévka

    Rajčata nakrájíme na čtvrtky, dáme do hrnce, cibuli a lístky bazalky nasekáme a spolu se solí a cukrem přidáme k rajčatům. Zalijeme vodou nebo vývarem a vaříme dokud nejsou rajčata měkká. Propasírujeme přes sítko....

  • Domácí mini pizza Margherita

    Domácí mini pizza Margherita

    Mouku prosejeme do mísy, smícháme se solí, doprostřed uděláme důlek, vsypeme do něj droždí, pocukrujeme špetkou cukru a zalijeme troškou vlahé vody, počkáme 5 minut a dolijeme vodu a olej. Propracujeme těsto a...

  • Šalát z baby špenátu

    Šalát z baby špenátu

    Nové zemiaky uvarte v šupke a nakrájajte na štvrtiny. Petržlen nasekajte na drobno a dajte do misky. Pridajte olivový olej, nastrúhanú kôru a šťavu z citróna, soľ, korenie a dobre premiešajte.

  • Šalát s granátovým jablkom

    Šalát s granátovým jablkom

    V hlbokom tanieri zmiešajte baby špenát s poľníčkom. Rozkrojte granátové jablká na polovicu a vyberte z nich semienka a pridajte ich do taniera. Na záver položte mozzarellu nakrájanú na plátky. Šalát dochuťte olivovým olejom, soľou, korením a jablčným octom.

  • Citrusové caprese

    Citrusové caprese

    Pomaranč a grapefruit ošúpte a rozdeľte na mesiačiky. Poukladajte ich na tanier na striedačku do kruhu. Mozzarellu nakrájajte na plátky a poukladajte ich okolo citrusov. Osoľte, okoreňte a pokvapkajte olivovým olejom a citrónovou šťavou. Na záver ozdobte lístkami bazalky....

  • Letné cestoviny s mozzarellou, fazuľami a cherry paradajkami

    Letné cestoviny s mozzarellou, fazuľami a cherry paradajkami

    Uvarte cestoviny v osolenej vode, sceďte a nechajte ich vychladnúť. V ďalšom hrnci dajte variť fazuľky. Medzitým nakrájajte cherry rajčiny na polovičky, zmiešajte ich s olejom, soľou, oreganom a nakrájanou mozzarellou.

  • Šalát caprese s tuniakom

    Šalát caprese s tuniakom

    Umyté rajčiny nakrájajte na plátky. Mozzarellu tiež nakrájajte na širšie plátky. Na tanier naaranžujte rukolu s polníčkom, do stredu dajte tuniaka a okolo vyskladajte postupne rajčiny a mozzarellu.

  • Krevetový šalát s Mozzarellou Mini
  • Mištičky červeného ovocia

    Mištičky červeného ovocia

    Svieži letný dezert

  • Zmrazené tiramisové rezy

    Zmrazené tiramisové rezy

    Osviežujúci letný dezert

  • Tatarák s avokádom, mozzarellou, mangom a citrusovou zálievkou

    Tatarák s avokádom, mozzarellou, mangom a citrusovou zálievkou

    Očistite mango a avokádo. Mango rozmixujte na jemno a avokádo nakrájajte na malé kocky (0, 5 cm).

  • Bezlepkové cestoviny s omáčkou pesto

    Bezlepkové cestoviny s omáčkou pesto

    Pod názvom PROCEL si v obchodoch môžete kúpiť Novlim bezlepkové cestoviny. Sú vyrobené z prirodzene bezlepkových surovín s pridaním vaječného bielku. Oplatí sa mať ich vždy po ruke. Dá sa z nich vykúzliť chutné hlavné jedlo...

  • Letný cestovinový šalát

    Letný cestovinový šalát

    V osolenej vode uvarte cestoviny, sceďte ich a nechajte vychladnúť.

  • Malinové semifreddo s pistáciami

    Malinové semifreddo s pistáciami

    Veľmi rada skúšam nové recepty a chute - a zmrzlina nesmie chýbať. Túto mrazenú dobrotu som pripravovala na oslavu do práce a veru sme si pochutili. Ja som recept obohatila ružovou vodou (keď ju už mám kúpenú,...

  • Recept bez obrázku

    Penne po taliansky

    Veľmi chutné cestoviny, troška náročnejšia príprava, ale stojí to za to.

  • Jemný paradajkový džem s chilli a bylinkami

    Jemný paradajkový džem s chilli a bylinkami

    Pre mňa obrovské prekvapenie - tá delikátna chuť ma jednoducho dostala. Prvýkrát som robila minulý rok - je luxusný. Tento rok určite urobím znovu a nafotím aj podrobnejší postup. Rozpis je na dva malé asi 1,...

  • Lístkové tyčinky s bielkovou polevou a marhuľovým džemom

    Lístkové tyčinky s bielkovou polevou a marhuľovým džemom

    Mala som v chladničke chladené lístkové cesto, ktorému už čochvíľa mala skončiť záruka, tak som rozmýšľala, čo zaujímavé by som z neho pripravila a spomenula som si na tento jednoduchý recept, ktorý som niekde v...

TV Varecha TV Varecha logo
Inšpirácie z nových receptov
TOPlist