Najlepší recept na pizzu, cesto ako vatička.
porcií
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
V 200 ml teplej vody rozmiešame rozdrobené droždie a kryštálový cukor. Necháme vzísť kvások.
- 2
Do väčšej misky preosejeme múku, pridáme olej, soľ, kvások a zvyšok vody. Vypracujeme cesto, cesto sa na začiatku lepí, nepodsypávať múkou, treba ho vypracovať aspoň 5 minút. Vznikne nám krásne pavučinkové cesto, ktoré necháme na teplom mieste zakryté kysnúť (stačí 30 minút). Vykysnuté cesto rozdelíme na 3-4 bochníky, ktoré ešte necháme nakysnúť a potom vyvaľkáme do tvaru kruhu.
- 3
Rúru zohrejeme na 220 stupňov. Cesto obložené surovinami podľa chuti pečieme cca 10-15 minút, záleží od rúry.
- 4
Takto vyzerá 1 bochník.
- 5
Môžete vidieť, že cesto je nadýchané (viď bublinky). Dobrú chuť.
Tiež pizza:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Este som zabudla,prepác že tolko pisem, skus nabudúce múku 00, je to iny level....
Ďakujem :)
Ale musím povedať že Pizza nebola vôbec vysušená , inak by som ju mohla rovno vyhodiť . A myslím že som zvolila adekvátnu múku . Treba vyskúšať ;) Prajem pekný deň :)
Musím povedať že toto bol teda iný level :) Jediný level ktorý je iný je v tom že nemám pec , takze tak :D
Zijem v IT, pizzu robime pravidelne tak ako v normalnej rúre, tak aj v pizza rúre na 450st a aj v peci, takze to bola len dobre mienená rada, ako vylepsit . No nič, pekny deñ vam prajem
Ďakujem :)