Pohánka s bryndzou
Dnes budeme mať na obed, ale tá bryndza za 7, 90€ za kilo je hrozná cena...
Fizola na cušpajs a šnicľe
Skoro každu sobotu še u nás, v regióne Prešov medzi karčmami Tatra a Hviezda podávalo toto jedlo....
Prívarok z ľadového šalátu
Redakcia tu pridala recept na prívarok zo šalátu. Celkom ma zaujal. Bol bez foto tak som si...
Kuracie prsia s broskyňou, nivou a praženými mandľami
Veľmi obľúbené jedlo v našej rodine.
Rozpučené zemiaky s nivovým dipom
Zemiaky si uvaríme v osolenej vode, dame na plech a pučiakom rozpučíme. Osolíme , okoreníme a orascujeme....
Sladké mešce s ovocím
Keď potrebujem mať rýchlo niečo sladké, ako občerstvenie pre nečakanú návštevu, zvyknem robiť tieto mešce. Po...
Grilovaná pečienka s grilovanou zeleninou
Toto jedlo je hotové rýchlo. Jedávame ho len s chlebíkom, keď sme vonku a zeleninkou. Dnes som...
Ryžová kaša s mäskom
Tento recept pripravujem svojej dcérke, ktorá je stále dojča a má ho často na obed, ...
Letná cuketová polievka
Môj chlap je polievkový ... varím ich aj v tomto horúcom počasí ... najlepšie...
Plnená kapusta
Je tu už veľa variácií na túto pochúťku, ale ponúkam vám náš receptík, síce bez...
Tvarohové guľky
Obľúbené jedlo mojich detí, aj keď sú už veľké, tvarohové guľky si dajú.
Makovník, orechovník, makovo-orechovník
Nie nepomýlila som sa v názve uvidíte vo veľmi vtipnom recepte, ktorý máme radi. Koláčik je to...
Jahodové parené buchty
Väčšinou robievam buchty marhuľové, ale z domácich jahôd sú predsa len chutnejšie. Toto cesto je...
Pirôžky so slivkovým lekvárom a tvarohom
Obedy, ktoré sú na sladko má manžel veľmi rád. Pravdaže na striedačku s mäskom. Pirôžky...
Zemplínske holúbky
Tento recept sa využíva aj na svadbách, je tradičným jedlom zemplína, ale v rôznych obmenách ho poznáme...
Koláč Mraky
vodu dáme zovrieť s margarínom a štipkou soli. Pridáme za stáleho miešania múku a uvaríme hustú...
Dunajská roštenka s plnenými paradajkami
Ingrediencie na marinádu dôkladne premiešame, marinádou potrieme mäso a necháme ho odstáť minimálne deň v chladničke....
Gratinovaný karfiol
Gratinovanie je... ?Rúru zohrejeme na potrebnú teplotu a potom prepneme tak, aby hrial len vrch. Je nutné...
Kukuricový šalát s krabími tyčinkami
Milujem tento šalátik a preto si dovolím pridať ho ako prvý z mojich receptov.
Paradajky s baklažánovou náplňou
Vhodné ako predjedlo alebo ako príloha k hlavnému jedlu. Ja som podávala ako prílohu k plnenej...
Kurací steak s korenistým banánom
Rezne posypeme mletým farebným korením a potrieme olejom, potom ich poukladáme na seba a vo vákuovej...
Srnčí hubový chrbát
Pokrájané rožky namočíme do mlieka a potom vyžmýkame. Sušení huby umyjeme a necháme v pohári s vodou,...
Žemľovka
Dobrá, osviežujúca keď použijeme kyslejšie jablká a chuťovo výrazný džem. Ak prídu vnúčatá tak rum ostane v...
Ovocná polievočka
Tento recept je veľmi obľúbený hlavne v tomto období, kedy dozrieva veľmi veľa rôznych druhov drobného...
Džadky
Je to charakteristické spišské a goralské jedlo. Nie je náročný recept a niekedy naozaj vítaný.
Babičkina bublanina
palmarin vymiesame s cukrom , pridame vajcia a muku, dobre premiesame nakoniec pridame kypriaci prasok, ocot....
Zapečené zemiaky pre batoľatá
Na hrubo rozmixovanú mrkvu a petržlen osmahneme na panvici s trochou cibuľky. Potom pridáme na kocky...