Foto: dorisa
Túto kyslú polievku má strašne rada moja vnučka a keďže ju teraz mám na starosti, tak som jej ju dnes navarila.
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravímje si suroviny.
-
2
Do vody dáme variť údené mäso(klobásu) a za hrnček šošovice. Pridáme bobkový list.
-
3
Keď je mäso uvarené, vyberieme ho a do šošovice pridáme očistené a na kocky nakrájané zemiaky, osolíme a dovaríme.
- 4
Kyslú pochuťkovú smotanu rozmiešame s hladkou múkou a trochou vody a vlejeme do polievky. Necháme prejsť varom. Dochutíme octom a pripadne aj soľou. Podávame s čerstvým chlebíkom a udeným mäsom.
- 5
A keďže si vnčka doniesla domov aj kamarátky, tak som im k obedu urobila aj dvojfarebný puding na pohostenie.
- 4
na varenie.Dochucujem citronom.Ale každý podľa chuti.
ďakujem:)