Foto: klaura
Kuracie mäsko na zemiakovej placke uložené do tvaru štvorlístka a obloha ... jednoduché, chutné aj trochu slávnostné ... keď chcete jedlo uvariť ozaj Zobraziť celý popisKuracie mäsko na zemiakovej placke uložené do tvaru štvorlístka a obloha ... jednoduché, chutné aj trochu slávnostné ... keď chcete jedlo uvariť ozaj na slávnostnú príležitosť, použite na každú placku iný druh mäsa (ďakujem @tince za inšpiráciu) ... bravčové, kuracie, mleté, pečeň ...
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
800 g |
|
Marináda: | |
, sojová omáčka, vegeta, Gyros |
|
zemiakové placky: | |
800 g |
|
1 stredná |
|
3 strúčky |
|
2 ks |
|
2-3 PL |
|
, majorán,ml.čierne korenie |
|
strúhaný- na posypanie |
|
, kukurica, hrášok, kapusta a iná zelenina podľa sezóny |
|
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny.
-
2
Mäsko nakrájame na slížiky. Ja som dala kuracie prsia, ale môžete použiť ľubovoľné, najlepšie chudé mäso. Polejeme olejom, okoreníme ml.čiernym korením a Gyros korením, osolíme, pokvapkáme sójovou omáčkou. Necháme postáť 2-3 hodinky. Pripravíme si cesto na zemiakové placky.
-
3
Na panvici vysmážane okrúhle placky veľkosti dlane.
-
4
Medzitým orestujeme mäso do zmäknutia.
-
5
No a potom už len servírujeme na tanier. Položíme 4 placky, na každú kladieme mäso, posypeme strúhaným syrom, ľubovoľne dozdobíme. Do medzier dáme zeleninu podľa chuti a sezóny. Prajem dobrú chuť. :)
Diskusia k receptu