Foto: wevewe
Cukinová sezóna je už síce za nami, ale ešteže máme mrazničku....v lete, keď cukinu nestíhame jesť, tak ju nastrúham, zamrazím a v zime použijem Zobraziť celý popisCukinová sezóna je už síce za nami, ale ešteže máme mrazničku....v lete, keď cukinu nestíhame jesť, tak ju nastrúham, zamrazím a v zime použijem na koláč alebo prívarok.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pouzila som mrazenu cukinu nastruhanu na sliziky, v lete samozrejme robim z cerstvej. Cukinu som posolila a nechala postat. Zatial som si cibulu nakrajala na kocky a oprazila na troche oleja. Pridala som na kolieska pokrajanu klobasku a cukinu. Prikryla som pokrievkou a nechala dusit.
- 2
Kym sa cukina dusila, rozmiesala som muku v kyslej smotane (ak sa vam to zda byt huste, mozete pridat trocha mlieka). Do skoro makkej cukiny som cez sitko vliala kyslu smotanu s mukou a pridala mlieko podla potreby. Ochutila som vegetou, nechala prejst varom a na koniec pridala trochu sladkej smotany a posekanu koprovu vnat.
- 3
Najcastejsie jedavame so zemiakovou prilohou a volskym okom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
klobáska. Chutí aj čista s chlebom.