Cukinový prívarok

wevewe - fotkawevewe, 23. novembra 2010
Cukinový prívarok
Foto: wevewe

Cukinová sezóna je už síce za nami, ale ešteže máme mrazničku....v lete, keď cukinu nestíhame jesť, tak ju nastrúham, zamrazím a v zime použijem Zobraziť celý popisCukinová sezóna je už síce za nami, ale ešteže máme mrazničku....v lete, keď cukinu nestíhame jesť, tak ju nastrúham, zamrazím a v zime použijem na koláč alebo prívarok.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

 stredne veľká
1 ks, väčšia
1 kelímok
podla chuti
2 PL




Postup

  1. 1

    Pouzila som mrazenu cukinu nastruhanu na sliziky, v lete samozrejme robim z cerstvej. Cukinu som posolila a nechala postat. Zatial som si cibulu nakrajala na kocky a oprazila na troche oleja. Pridala som na kolieska pokrajanu klobasku a cukinu. Prikryla som pokrievkou a nechala dusit.

  2. 2

    Kym sa cukina dusila, rozmiesala som muku v kyslej smotane (ak sa vam to zda byt huste, mozete pridat trocha mlieka). Do skoro makkej cukiny som cez sitko vliala kyslu smotanu s mukou a pridala mlieko podla potreby. Ochutila som vegetou, nechala prejst varom a na koniec pridala trochu sladkej smotany a posekanu koprovu vnat.

  3. 3

    Najcastejsie jedavame so zemiakovou prilohou a volskym okom.

Diskusia k receptu

zela
Cukinu nakrájam,nakrájam aj koreňovú zeleninu-mrkvu,petržlen,kaleráb,,vložím to do hrnca spolu s cibuľou a varím.Keď je to mäkké,vypnem,zoberiem miešač a zmiešam všetko dohromady.Po zmiešaní dám na platničku ,osolím,pokorením a vlejem smotanu na varenie-dám zovrieť a polievka je hotová.
vk453
ja tiež robím cukinovy prívarok, ale spolu s cibuľkou podusím lečo, alebo v lete čerstvú papriku a paradajky, pridam cukinu, podusím, zalejem mliekom, necham prejsť varom, zahustím smotanou a múkou, dochutím korením a podľa chuti soľou a octom. Trochu pridám aj cukor. K tomu zemiačky, fašírka, alebo pečená
klobáska. Chutí aj čista s chlebom.
dogagador
@wevewe : chcem sa spytat ohladom vegety, ta obsahuje strasne vela msg, co je karcinogen a velmi vela sa tu na vareche pouziva. neda sa tam dat nieco ine, namiesto vegety?
foska
@dogagador ani mne sa celkom nepozdava pouzivanie normalnej vegety a kilogramov bujonu na vareche. Existuje vsak vegeta aj bez "eciek", alebo si ju mozes vyrobit sama (pozri na zlozenie, nastruhaj si na jemnucko vsetky zlozky a usus v susicke) Bujon nepouzivam vobec a nechyba mi. Ak mam, dam vyvar, ked mi z niecoho ostane.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia