Foto: jody
Tento recept je možno zvláštny tým, že sa v ňom vôbec nepoužíva soľ.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Prichystáme si suroviny. Veľa ich nie je. :-) Horčicu na tento recept používam francúzku, skúšala som aj z obyčajnej plnotučnej, ale nechutilo nám to tak. Ale je to na Vás. Ešte by som to možno mohla vyskúšať z kremžskej...
-
2
Prsia nakrájame na plocho na tenké rezníky.
-
3
Ničím neochucujeme a obalíme v strúhanke, poriadne ju povtláčame. Do trochu väčšej panvice dáme rozpáliť olej.
-
4
Rezníky obalíme v rozkvedlaných vajíčkach a vypražíme v horúcom oleji.
-
5
Odložíme bokom a udžiavame teplé.
-
6
Zlejeme prepražený olej a do panvice pridáme horčicu. Chvíľku popražíme.
-
7
Prelejeme 2 - 3 deci vody, poriadne premiešame a necháme zovrieť. Pridáme aj plátok masla.
-
8
Nakoniec zahustíme škrobom rozmiešaným vo vode. Ak je omáčka málo výrazná, pridáme ešte horčicu.
-
9
Do omáčky vložíme všetky rezne a necháme ich poriadne sa napiť. Ak chcete jedlo podávať aj na druhý deň, urobte viacej omáčky, tie rezne pijú ako divé... :-)
-
10
No a nakoniec len servírujeme. Napríklad s dusenou ryžou, varenými zemiakmi, pečenou tarhoňou, alebo s čímkoľvek, čo máte radi. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu