Horčičáky fotorecept

jody - fotkajody, 21. novembra 2010
Horčičáky (fotorecept)
Foto: jody

Tento recept je možno zvláštny tým, že sa v ňom vôbec nepoužíva soľ.

4 - 6
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

pol kila
4 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Prichystáme si suroviny. Veľa ich nie je. :-) Horčicu na tento recept používam francúzku, skúšala som aj z obyčajnej plnotučnej, ale nechutilo nám to tak. Ale je to na Vás. Ešte by som to možno mohla vyskúšať z kremžskej...

    Horčičáky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Prsia nakrájame na plocho na tenké rezníky.

    Horčičáky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ničím neochucujeme a obalíme v strúhanke, poriadne ju povtláčame. Do trochu väčšej panvice dáme rozpáliť olej.

    Horčičáky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rezníky obalíme v rozkvedlaných vajíčkach a vypražíme v horúcom oleji.

    Horčičáky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Odložíme bokom a udžiavame teplé.

    Horčičáky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zlejeme prepražený olej a do panvice pridáme horčicu. Chvíľku popražíme.

    Horčičáky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Prelejeme 2 - 3 deci vody, poriadne premiešame a necháme zovrieť. Pridáme aj plátok masla.

    Horčičáky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Nakoniec zahustíme škrobom rozmiešaným vo vode. Ak je omáčka málo výrazná, pridáme ešte horčicu.

    Horčičáky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Do omáčky vložíme všetky rezne a necháme ich poriadne sa napiť. Ak chcete jedlo podávať aj na druhý deň, urobte viacej omáčky, tie rezne pijú ako divé... :-)

    Horčičáky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    No a nakoniec len servírujeme. Napríklad s dusenou ryžou, varenými zemiakmi, pečenou tarhoňou, alebo s čímkoľvek, čo máte radi. Dobrú chuť.

    Horčičáky (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

28 komentárov k receptu
Ja som myslel že to bude mať niečo spoločné s tými "slávnymi" horčičákmi čo stále mama spomína a aj v jednej diskusii som o nich čítal :-))))))))))))))) Ale našťastie pre mňa je to perfektný recept! Len som sa chcel opýtať @jody , naozaj musí byť ten olej prepražený, lebo ja taký nemusím a preto stále dávam po pár kusoch čerstvý...

Pridaj komentár k receptu: