Foto: dorisa
Tieto moskovské placky sa inak volaju aj Marokánky, pamätáme sa na ne ešte z čias dávno minulých.
12
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
120 g |
|
120 g |
|
50 ml |
|
120 g |
|
80 g, posekaná |
|
40 g |
|
Poleva: | |
50 g, (čokoláda na varenie + kúsok Cery |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Mandle nakrájame polovicu na rezančeky a polovicu len na kusočky. Pomarančovú koru pokrájame na rezančeky. Mlieko, maslo, cukor, nakrájané mandle a pomarančovú koru dáme do hrnca a povaríme 3-4 minúty. Potom pridáme hrubú múku a krátko povaríme. Necháme vychladnúť.
-
3
Z vychladnutej zmesi dáme na plech( s papierom) kopky- ďaleko od seba.
-
4
Pečieme pri vyhriatej rúre max. 10min. Kopčeky sa rozteču a vzniknú placky.
-
5
Potom spodok placiek namočíme do čokoládovej polevy(viď. titulný obrázok) a necháme vyschnuť na strane, kde nie je čokoláda.
Ak by bol ten möj lepsi, tak ho zverejnim
však do pamäti zapísala cukráreň bez mena v rožnom dome Lazaretská-Dunajská, krížom oproti bola známa Kysucká krčma, hlavne preto, že tam s obľubou sedával "Schoene Náci", pri našom vstupe do cukrárne vždy vstal a poklonil sa nám.
Je to veľká škoda, že na tradíciu si v tejto dobe nikto nepotrpí.
Všade sú len puby, fast foody, aloe hlavne je to, že po mesiaci, prípadne po polroku, tam to už nenejdete. obchody v meste ubúdajú,
všetko sa to sústreduje v obrovských obchodných centrách , kam sa dostať človekovi starému, chorému, bez auta ani nedá.