Moskovské placky fotorecept

dorisa - fotkadorisa, 23. novembra 2010
Moskovské placky (fotorecept)
Foto: dorisa

Tieto moskovské placky sa inak volaju aj Marokánky, pamätáme sa na ne ešte z čias dávno minulých.

12
porcií
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

120 g
120 g
50 ml
120 g
80 g, posekaná
40 g
Poleva:
50 g, (čokoláda na varenie + kúsok Cery




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Moskovské placky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mandle nakrájame polovicu na rezančeky a polovicu len na kusočky. Pomarančovú koru pokrájame na rezančeky. Mlieko, maslo, cukor, nakrájané mandle a pomarančovú koru dáme do hrnca a povaríme 3-4 minúty. Potom pridáme hrubú múku a krátko povaríme. Necháme vychladnúť.

    Moskovské placky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z vychladnutej zmesi dáme na plech( s papierom) kopky- ďaleko od seba.

    Moskovské placky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme pri vyhriatej rúre max. 10min. Kopčeky sa rozteču a vzniknú placky.

    Moskovské placky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom spodok placiek namočíme do čokoládovej polevy(viď. titulný obrázok) a necháme vyschnuť na strane, kde nie je čokoláda.

    Moskovské placky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

tatranka
Veľmi si mi pripomenula moje mladé časy.Veru niečo podobné som si kupovávala v cukrárni a rada som takúto sladučkú placku chrumkala.No boli väčšie a celé namočené v čokoláde.No boli to placky.
wevewe
mnam tak toto nepoznam ale vyzera to super. a hlavne rychla priprava
jatanika
s takýmito plackami som sa ešte nestretla.... zaujímavé...páčia sa mi..
garanco
Názov mi čosi hovorí, ale receptík je výborný! Ukladám!
marianne69
Jeeeej,Doriska, ani nevies aku radost si mi urobila tymto receptikom,nielenze si mi pripomenula moje studentske casy,ale ja by som za makaronky aj ....no povedzme,ze ich mam velmi rada.:-)))
sovka62
Ja ich poznám, len kôpky sa na plechu ešte roztlačia vidličkou, zostanú tam po nej vlnky a spodok sa omočí do horkej čokolády. Volajú sa Marokánky a mama nám ich kupovala v Bratislave na Štúrovej ulici v cukrárni, ktorej prešpuráci hovorili "U Myšáka", hoci pánu Myšákovi už dosť dlho nepatrila.
babi
Pamätám si z mladosti a veu ich občas aj pečiem, mám síce trochu iný recept. Všetkým to veľmi chutí a ja robím tak, že po upečení a vychladnutí si ich rozložím naopak a ponatieram štetcom s čokoládovou polevou, nechám stuhnuť a potom prevrátim.
zdezda
mňaaaaaaam, určite si ich urobíme :-))))
yana
To ste sem ten recept nemohli dat skor. Uz som takych kupila styri skatule v Costcu a schovala na nedostupnom (teda aj pre mna) mieste, lebo to je nenormalne dobre. Tu to samozrejme volaju inac. Aj langos je tu beaver tail a posypaju ho skoricovym cukrom.
ejta
Tento recept poznám a tiež ho máme zapísaný ako moskovské placky :-)
yana
Straaasne sa tesim, vcera som ich spravila, odisla vecer do roboty a teraz to vyzera tak, ze som vcera nic nerobila.
dorisa
@yana , som rada, inak u nás to vyzerá tak, že som nič nepiekla asi po 4 hodinách,inak priatel mi vykrikuje ,že sedím stale pri PC a na vareche sa zas "čudujú" či stale pečiem a varím. Tak ja už neviem,ako je to,:))))))) @remcula , @ejta , ďakujem za komentáre, aj všetkým, ktorých som nemenovala.
lorain
Roky sa chystam to urobit, ale nikdy som nemala dost odvahy. Chutne
cinkla
Ja ich poznam ako "florentinky " a nesmu chybat na nasom vianocnom stole. Recept je podobny , ale vyskusam aj tento.
Ak by bol ten möj lepsi, tak ho zverejnim
dorisa
@cinkla , samozrejme, kľudne zverejni. Ja som videla veľa receptov,ale v tých boli aj vajcia a to som nechcela. Ďakujem za komenráre, všetkým.
havino
dakujem za recept, toto je moj typ kolačika, ktorý si aj dodnes občas kupim,ale upečiem si na Vianoce, sama sebe a budem chrumkať
evanaaa
Marokánky, to bolo moje, škoda. Ešte v lete som si ich párkrát kúpila v Rakúsku, ale aj u nás, v Kauflande, ale tie sú trochu iné. Ja mám rada všetko orieškové, orechové, mandlové....
vali333
vyborny recept, moja dcera ich pravidelne pecie a neni ich nikdy dost
zvoncek
Ďakujem Sovke za pripomenutie cukrárne " U Myšáka", vybavujú sa mi aj Ďalšie, napr.na korze boli DEka, t.j. detská cukráreň, na rohu oproti Mliečného baru, na hlavnom námestí Meinl. povyše smerom k Perličke bola cukráreň u Štercla, ako dieťa si pamätám ako otvorili novú cukráreň na Obchodnej uluci, vtedy na Molotovovej "Malý muk", najviac sa mi
však do pamäti zapísala cukráreň bez mena v rožnom dome Lazaretská-Dunajská, krížom oproti bola známa Kysucká krčma, hlavne preto, že tam s obľubou sedával "Schoene Náci", pri našom vstupe do cukrárne vždy vstal a poklonil sa nám.
Je to veľká škoda, že na tradíciu si v tejto dobe nikto nepotrpí.
Všade sú len puby, fast foody, aloe hlavne je to, že po mesiaci, prípadne po polroku, tam to už nenejdete. obchody v meste ubúdajú,
všetko sa to sústreduje v obrovských obchodných centrách , kam sa dostať človekovi starému, chorému, bez auta ani nedá.
hubata
Super tento retro koláčik, už aj ho ukladám do KK. Vďaka za krásne foto, popis - si proste šikulka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia