Šuhajdy fotorecept

dorisa - fotkadorisa, 21. novembra 2010
Šuhajdy (fotorecept)
Foto: dorisa

Tieto šuhajdy robím vždy na sviatky, takže 3x do roka. Strašne nám chutia.

50
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

Poleva:
250 g, - kvalitná
90 g, (Cera)
Plnka:
150 ml
150 g
100 g
100 g
1 ks
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny a pomocky na prípravu šuhájd.

    Šuhajdy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V nádobre si rozpusíme stužený tuk a čokoládu- pripravíme si polevu.

    Šuhajdy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mlieko s cukrom sa zvarí na niť, pridajú sa orechy vlašské mleté, pokrmový tuk, hrozienka, vajce a rumová príchuť. Všetko miešame, aby sa vajce nezrazilo na praženicu. Necháme vychladnúť.

    Šuhajdy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravíme si na plech,alebo dosku košíčky na šuhajdy. Začíname tak, že na spodok košíčka dáme trocha čokolády.

    Šuhajdy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po stuhnutí dáme do každého košíčka vychladnutú orechovú zmes.

    Šuhajdy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    . Nakoniec znova doplníme čokoládovú polevu. Každý košíček ozdobíme polovicou vlašského orecha, lentilkou, alebo farebnými cukríkmi na zdobenie.

    Šuhajdy (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@dorisa nemáš chybu , trafila presne milujem šuhajdy , najradšej keď ich nevesta prinesie hotové, mňamka mňamková :-))
1x anka246
SUPÉÉÉR, milujem šuhajdy! Spravím si ich podľa teba DORISKA, snáď sa mi podaria. Pekný deň ti prajem
@kucharronald , vieš, ja mám veľmi studenú špajzu, vydržia, aj tak by mali by v chlade, teraz aj na okne. Ale v teple ich nenechávaj,zmäkli by. Inak, nemá sa v nich čo pokaziť, čokoládaje trváca a plnka je prevarená. Takže, vydržia,len daj do chladu.