Jablčník s makom

3sandra3 - fotka3sandra3, 21. novembra 2010

Suroviny

310 g
180 g
5 PL
1 PL
štipka
štipka
1 ks
200 g
5 ks
5 PL
cca 200 ml
5 ks




Postup

  1. 1

    Múku zmiešame s cukrom, škrobom , mušk.orieškom, škoricou, soľou a kypr.práškom. Do cesta nalejeme roztopený tuk, pridáme vajcia a všetko dobre premiešame. Cesto rozdelíme na dve časti. Do jednej zapracujeme mak a mlieko, do druhej nastrúhané jablká. Na plech dobre vymastený tukom a vysypaný múkou nalejeme najprv cesto makové, naň cesto jablkové. Pečieme pri 180-200 st. C asi 40 minút.

Diskusia k receptu

martahu
vyzera to vyborne,ale je to naozaj ako košovská pochuťka.
ancicka
Tak tento vyskúšam,ved jablk sa urodilo ako maku.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia