Lososový steak so špenátom fotorecept

porzellanka - fotkaporzellanka, 23. novembra 2010

Dalsi z nasich oblubenych receptov, neportebuje vela casu na pripravu. Velmi rychla vecera, najdlhsie trva umytie a odstopkovanie spenatu. Hladali sme recept so Zobraziť celý popisDalsi z nasich oblubenych receptov, neportebuje vela casu na pripravu. Velmi rychla vecera, najdlhsie trva umytie a odstopkovanie spenatu. Hladali sme recept so setrnou upravou ryby, aby sa pocas pripravy nevysusila. Naozaj staci, ak mate dobru panvicu, steak oprazit z jednej strany, obratit a vypnut a nechat dojst. Neskusala som s hrubymi steakmi, ale do 3 cm su prepecene..

3
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
  na obalenie
  na vyprážanie
500 g, cerstve
100 ml
1 PL




Postup

  1. 1

    Zacneme spenatom - alebo poverime clena rodiny, ktory ma nieco na rovasi. Umyt, odstopkovat. Nakrajame cibulu, oprazime na masle, pridame spenat, dusime priblizne 10 minut. Ja cerstvy spenat nesolim. Kto ma rad posoleny, teraz je spravny cas pridat sol. Pridame smotanu, pripadne nastruhany syr.

    Lososový steak so špenátom (fotorecept)  - obrázok 1
  2. 2

    Kym sa spenat dusi, pripravime steaky z lososa - klasicky: umyjeme, osusime, posolime, posypeme mletym ciernym korenim a paprikou. Obalime v hladkej muke.

    Lososový steak so špenátom (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    Nechame zohriat olej na panvici, vlozime steaky a oprazime z jednej strany.

    Lososový steak so špenátom (fotorecept)  - obrázok 3
  4. 4

    Obratime a vypneme sporak. Nechame "dojst" na panvici. Netreba sa bat, ze ryba nebude prepecena, pokial steaky nie su prilis hrube, prepecie sa. Maso ostane stavnate, nevysusi sa.

    Lososový steak so špenátom (fotorecept)  - obrázok 4

Diskusia k receptu

marianne69
Tri steaky mi ostali este v mrazaku a spenat mam tiez,dakujem za vynikajuci tip,zo spenatom som lososa este nerobila,ale jedla som ho restike a chutil vyborne.Ukladam (KK)
remcula
Už je to nějakou dobu, taky jsem si koupila 2 podkovy lososa a jak se tak dívám, @Porzellanka , měla jsem stejný nápad. Moc dobrý recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia