Foto: janka81
Takto pripravený karfiol veľmi ľúbia moje detičky, berú si ho papať aj samostatne bez prílohy, niekedy nestíham vysmážať :)))
príprava
Postup
-
1
suroviny + mlieko
-
2
Karfiol si rozoberieme na ružičky, umyjeme a povaríme približne 10min v slanej vode, nie dlhšie, aby sa nám karfiol nerozvaril.
-
3
Pripravíme si hladké cestíčko zmiešaním vajec, múky, mlieka, soli, čierneho korenia, sladkej mletej červenej papriky. Cestíčko by malo mať približne hustotu ako horčica, ak sa nám zdá riedke pridáme múku a ak husté, tak pridáme mlieko alebo aj vajíčko.
-
4
Scedíme si predvarený karfiol.
-
5
Rozohrejeme si na panvici olej. Ružičky karfiolu si namočíme do cestíčka a vkladáme do rozohriateho oleja.
-
6
Vysmážame do zlatista.
-
7
Vysmažené ružičky vyberieme z panvice na servítok, aby nám vypil prebytočný olej.
-
8
Podávame s varenými zemiakmi, tatárskou omáčkou a zeleninovou oblohou prajem vám príjemnú chuť :)))
A vám kočky ďakujem, moje deti neľúbia karfiol v klasickom trojobale, a pre mňa je to aj výhoda, takto je to jednoduchšie a rýchlejšie :)))