Jablkový múčnik

boda - fotkaboda, 21. novembra 2010

Tento recept je už veľmi starý, niekedy ho nazývali ako "socialistický koláč". Získala ho moja nebohá mamička od svojej priateľky zo Zvolena. Je môj Zobraziť celý popisTento recept je už veľmi starý, niekedy ho nazývali ako "socialistický koláč". Získala ho moja nebohá mamička od svojej priateľky zo Zvolena. Je môj obľúbený, pekávam ho pri príležitosti návštev, lebo je rýchle urobený a chutný, podáva sa so šľahačkou.

30
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

6 ks
15 dkg
15 dkg
30 dkg, postrúhané
15 dkg, mleté
2 PL
6 PL
3 PL




Postup

  1. 1

    Vajcia s cukrom dobre vymiešame, pridáme postrúhané jablká, orechy, kakao a polohrubú múku. Cesto vylejeme na vymastený a vysypaný plech múkou. Upečieme asi pri teplote 200 stupňov. Upečený korpus rozdelíme na 4 diely, dva a dva spojíme lekvárom, polejeme čokoládovou polevou. Podávame ako rezy a postiekame šľahačkou.

Diskusia k receptu

klaura
Poznám tento recept, je naozaj chutný a šťavnatý. Ja ho neprekrajujem, iba na plechu potriem marhuľovým džemom a polejem čokoládovou polevou ...
magistra
"Je môj obľúbený, PEKÁVAM ho pri príležitosti návštev, lebo je rýchle urobený a chutný, podáva sa so šľahačkou."

...keď už tak,tak spisovne je - " pečiem ho" a nie "pekávam".
Odkiaľ je ten výraz? :-D

Inak veľmi rýchly,jednoduchý a chutný koláč, ktorý zväčša poznajú malé deti už od svojich starých mám....
radost
hmmm..žeby bolo slovo =pekávam= nespisovné...??
varím-varievam...
chválim-chválievam...
pečiem-pekávam...
bežím-behávam...
mesiar50
Ja ho tiež budem vypekávať,lebo sa mi páči.
Rýchle a jednoduché jedlá sú u mňa prioritou.
Ďakujem za recept a prajem všetko dobré.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia