Koláč Lenivá žena

boda - fotkaboda, 21. novembra 2010

Recept pochádza od môjho suseda, mladého muža, ktorý rád pečie. Patrí k mojim obľúbeným, pretože je rýchle hotový a pekávam ho keď ma napadne Zobraziť celý popisRecept pochádza od môjho suseda, mladého muža, ktorý rád pečie. Patrí k mojim obľúbeným, pretože je rýchle hotový a pekávam ho keď ma napadne urobiť rodine radosť.

30
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

3 ks
2 hrnčeky 2 dcl
2 hrnčeky 2 dcl
2 hrnčeky 2 dcl
1 hrnček 2 dcl
1 hrnček 2 dcl
1 ks




Postup

  1. 1

    Celé vajcia dobre vymiešať s cukrom, pridať olej, mlieko, mak, múku s práškom do pečiva. Tekuté cesto vyliať na vymastený a múkou posypaný plech a upiecť pri teplote 200 stupňov. Upečený koláč pretrieme lekvárom a polejeme čokoládou. Koláč nakrájame na kocky asi 5 x 5 cm.

Diskusia k receptu

altyn
@Boda makrely????????????!!! Tento koláč robím často, no MAKRELY do neho nedávam... :-))))))))))))
danculka
Určite je to mak celý,musela to akosi preklepnúť,ja poznám tento recept.Ale opakovanie je matka múdrosti.:)))))
elisticka
tento kolacik robievam ale ja to naraz vsetko dam do misky a vamiesam a hotovo je to rychle a dobre .-)))
jozefj
Tento recept je v k.k recepty zo života.Je tu už veľa duplicitných receptov.
marikafil
Jasné, starý známy recept, samozrejme žiadne makrely:-) Ja ho robievam s opraženými lieskovými orieškami (mak mám v v rodine rada len ja...) ale už som ho skúšala aj s vlašskými orechami a s kokosovou múčkou. Zakaždým trochu iná chuť, ale vždy výborný. A tiež to všetko zmiešam v jednej mise naraz. Akurát raz, keď som si myslela, že urobím len taký obyčajný koláč bez polevy, tak dcéra vyhlásila, že "taká lenivá gazdiná" nie je u nás doma vítaná...
annahanach
:o)))) to bol milý preklep, iste tam je mak celý. :o) Ktovie ako by chutilo s makrelami? :o)))
bazulienka
pekný preklep,možno by sa mohol volať (koláč lenivej rybárky),ale ozaj tam ide mak cely.
boda
Určite je tam celý mak /nie mletý/
boda
Pepáčte milé varechárky, ale určite som urobila riadny preklep. Mrzí ma to. Je to mak celý, vôbec si to neviem predstaviiť s makrelami.
boda
Prepáčte, ale je to preklep, má byť mak celý.
altyn
@boda neospravedlňujte sa už toľko, viete ako ste nás pobavili?! Veď každý si domyslel že je to mak celý, len niekedy je zábava najlepšia vtedy, keď sa človek len obyčajne "preklepne"... Tak sa smejte, veď nik sa nesmeje z Vás, len s Vami... :-)))))))))))))))))))))))))))))))
mojack
Poznam tento recept, ale mne nechutí práve ten celý mak
veronikaroni
tento recept vylepší ešte 1/2 - 1 hrnček kokosu (kokosovej múčky) a 1 vanilkový cukor :) je to môj tip, ja som to tak piekla a je fajný :)
veronikaroni
tento recept vylepší ešte 1/2 - 1 hrnček kokosu (kokosovej múčky) a 1 vanilkový cukor :) je to môj tip, ja som to tak piekla a je fajný :)
mimivikinka
nahodou som sa aspon super zasmiala, stane sa, nic si z toho nerob. :) Ja som si akurat dala tu do vyhladavaca mak cely lebo som chcela direkt kolac s celym makom, tak mi naslo tento Tvoj a urcire vyskusam :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia