Foto: bugout
Je to recept môjho obľúbeného poľského kuchára. Sú to v podstate lievance ale minimálne v poľských končinách to volajú racúchy. Receptov je veľa, tento Zobraziť celý popisJe to recept môjho obľúbeného poľského kuchára. Sú to v podstate lievance ale minimálne v poľských končinách to volajú racúchy. Receptov je veľa, tento je môj obľúbený.
Postup
-
1
Na úvod poviem, že používam ochutené acidká... Dodajú tomu taký jemný šmrnc a vždy inú chuť. Je to ale len taká chuť na pozadí, nič výrazné. Zo surovín vypracujeme tečúce, hustejšie ako palacinkové, cesto a pridáme do neho jablká. Môžu byť nastrúhané ale aj plátky. Plátky tenučké, aby v ceste nepadali rýchlo na spodok.
- 2
Smažíme z oboch strán na panvici s trochou oleja na strednom až slabom výkone. Sú hrubé, preto treba slabý výkon nech nie sú zvonku zhorené a z vnútra surové.
Tiež jablkové lievance:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
z kyslého mlieka
keď nemám - kyslá smotana
špetka soli
pridám jablčko-bude nasladko
robievam aj naslano- k polievkam..
robím i tak-že vypražený jednou stranou -horúci - vložím do nastrúhaného tvrdého syra na tanieri..
tieto syrové mi chutia už viac ako sladké
Děkuji za odpověď od srdce, chápu. Byly doby, kdy jsem na tom byla podobně. Časem jsem se dopracovala k rozlišení.
Cesto bolo veľmi husté, pritom som dala len 1 veľké jablko. Ako pasta malo cesto konzistenciu. Vnútri upečené sú surové, aj keď zvonku zhorené. Miesto acidka som dala Kefír, čo je asi jedno. No, nikdy viac to nebudem robiť, mohla som kefír radšej vypiť.