Morčacie mäso
Morčacie mäso

Morčacie mäso v kôprovej omáčke

bugout - fotkabugout, 18. marca 2021
Morčacie mäso v kôprovej omáčke
Foto: bugout

Inšpirácia z nejakých poľských stránok... Rýchle a chutné jedlo.

2
porcie
10 minút
príprava
20 - 30 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
1 ks stredne veľká
1 zväzok
1 bal.
1 ks
1 PL
1-2 dcl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájame na drobno a mrkvu nastrúhame. Mäso ako chceme kocky, slíže, medailóniky; podľa toho upravíme aj dĺžku prípravy.

  2. 2

    Začneme opekať cibuľku na masle do svetlo zlata a pridáme mrkvu. Spolu ďalej opekáme, odhrnieme na bok a prudko opečieme mäso aby sa zatiahlo. Keď je mäso zatiahnuté, premiešame s mrkvou a cibuľou chvíľku spolu všetko opekáme. Ak chceme zahusťovať môžeme teraz zaprášiť múkou.

  3. 3

    Zalejeme smotanou, podľa veľkosti a druhu mäsa, teda podľa toho ako dlho sa bude robiť zmiešame smotanu s vývarom. Keď je mäso hotové pridáme nasekaný kôpor a necháme ešte pár minút prevrieť. Na záver môžeme pridať pár kvapiek citrónu...

Diskusia k receptu

kucharka
Tak toto vyzerá že to bude moje obľúbené. Samé dobré veci pridávaš.
U vás sa varí s hladom po kulinárskom dobrodružstve :-))
Poznáš www.tasteatlas.com ?
1x bugout
bugout
@kucharka (19.3.2021 08:59)
Tu stránku veru nepoznám. A veruže skúšam rôzne veci. Vždy ma nejakú dobu drží konkrétna kuchyňa a potom si z nej nechám pár receptov a idem ďalej (dokonca sa zvyknem po nejakom čase vrátiť a vybrať niečo čo ma prvý krát nezaujalo). Aktuálne prechádzam prevažne poľských kuchárov....