Ovocný zákusok
Ovocný zákusok

Krakovský ovocný koláč

lekorica - fotkalekorica, 4. mája 2020
Krakovský ovocný koláč
Foto: Lekorica

Tento ovocný koláč som našla pri hľadaní receptu s drobným ovocím. Dovolím si tento recept zdieľať, lebo je naozaj úžasný. Do cesta som Zobraziť celý popisTento ovocný koláč som našla pri hľadaní receptu s drobným ovocím. Dovolím si tento recept zdieľať, lebo je naozaj úžasný. Do cesta som ale musela pridať o trochu viac masla. Takže tu je recept s vylepšenou receptúrou.
Zdroj: to je nápad

10
porcií
90 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
250 g
50 g
125 g (z chladničky)
3 ks
1 ČL
Krém:
1 PL
1 PL
250 ml
50 g
1 bal.
1 ks
100 g (izbovej teploty)
Pena:
4 ks
125 g
0,5 PL
Okrem toho:
250 g




Postup

  1. 1

    Cesto: Do misy vysypeme preosiatu múku, pridáme ostatné suroviny na cesto a poriadne vymiešame.

  2. 2

    Plech (25x30 cm) prikryjeme papierom na pečenie. Ja som cesto rozdrobila na plech a malým valčekom rozvaľkala. Môžete si cesto rozvaľkať mimo plechu, veľkým valčekom a preniesť na plech (zdalo sa mi to komplikované).

  3. 3

    Ovocie rozsypeme po povrchu cesta.

  4. 4

    Bielky vyšľaháme z cukrom a postupne pridáme škrob. Vymiešame tuhý sneh, ktorý natrieme na ovocie.

  5. 5

    Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov cca 40 minút.

  6. 6

    Krém: V mlieku rozmiešame kryštálový cukor, múku, škrob, žĺtok aj vanilkový cukor. Uvaríme hustý krém. Necháme vychladnúť a do vychladnutého krému vmiešame našľahané maslo (maslo vmiešame po lyžičkách).

  7. 7

    Vychladnutý koláč vyberieme z plechu, prekrojíme na polovice. Jednu polovicu potrieme krémom a na vrch uložíme druhú polovicu.

Diskusia k receptu

lekorica
@haji (4.5.2020 14:18)
Ďakujem kásne. Koláč je veru úžasný a keď bol taký peknučký, tak som ho dozdobila malou orchidejkou.
1x haji
evanaaa
Myslím, že aj mne by sa páčil - koláčik, ale chcem sa spýtať, v postupe sa píše, že všetky suriviny zmiešame dokopy, aj maslo z chladničky? Netreba ho trochu roztopiť a nechať mierne vychladnúť? Alebo sa nastrúha ešte také chladné do múky?
janamaria
evanaa,tam je napisane ze maslo z chladnicky.akurat ho peciem a kukam ze nedostala si este odpoved tak odpoviem za lekorica{dufam ze sa nepohneva}.ja som vybrala maslo asi 15min.pred pecenim z chladnicky.ono to ked miesas z rukami{inac sa to neda}tak sa povoli.nemusis struhat,akurat nakrajaj na mensie kusky.je to daco na system lineckeho cesta




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia