Krakovský ovocný koláč

Foto: Lekorica
Tento ovocný koláč som našla pri hľadaní receptu s drobným ovocím. Dovolím si tento recept zdieľať, lebo je naozaj úžasný. Do
cesta som Zobraziť celý popisTento ovocný koláč som našla pri hľadaní receptu s drobným ovocím. Dovolím si tento recept zdieľať, lebo je naozaj úžasný. Do
cesta som ale musela pridať o trochu viac masla. Takže tu je recept s vylepšenou receptúrou.
Zdroj: to je nápad
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 250 g |
|
| 50 g |
|
| 125 g (z chladničky) |
|
| 3 ks |
|
| 1 ČL |
|
| Krém: | |
| 1 PL |
|
| 1 PL |
|
| 250 ml |
|
| 50 g |
|
| 1 bal. |
|
| 1 ks |
|
| 100 g (izbovej teploty) |
|
| Pena: | |
| 4 ks |
|
| 125 g |
|
| 0,5 PL |
|
| Okrem toho: | |
| 250 g |
|
Postup
-
1
Cesto: Do misy vysypeme preosiatu múku, pridáme ostatné suroviny na cesto a poriadne vymiešame.
- 2
Plech (25x30 cm) prikryjeme papierom na pečenie. Ja som cesto rozdrobila na plech a malým valčekom rozvaľkala. Môžete si cesto rozvaľkať mimo plechu, veľkým valčekom a preniesť na plech (zdalo sa mi to komplikované).
- 3
Ovocie rozsypeme po povrchu cesta.
- 4
Bielky vyšľaháme z cukrom a postupne pridáme škrob. Vymiešame tuhý sneh, ktorý natrieme na ovocie.
- 5
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov cca 40 minút.
- 6
Krém: V mlieku rozmiešame kryštálový cukor, múku, škrob, žĺtok aj vanilkový cukor. Uvaríme hustý krém. Necháme vychladnúť a do vychladnutého krému vmiešame našľahané maslo (maslo vmiešame po lyžičkách).
- 7
Vychladnutý koláč vyberieme z plechu, prekrojíme na polovice. Jednu polovicu potrieme krémom a na vrch uložíme druhú polovicu.
Tiež ovocný zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Ďakujem kásne. Koláč je veru úžasný a keď bol taký peknučký, tak som ho dozdobila malou orchidejkou.
Ja som ho len také chladné nastrúhala.