Foto: mracik9
Tak tento koláč mám z jedného portálu,stále som odkladala jeho premiéru a tu je výsledok.Je to jednotka medzi koláčmi.
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
Cesto: | |
3 pohár |
|
250 g |
|
1 pohár |
|
4 ks |
|
2 ČL |
|
Bielková hmota: | |
4 ks |
|
1 a1/2 pohár |
|
2 PL |
|
200 g |
|
200 ml |
|
Krém: | |
7 dcl |
|
1 ks (na liter mlieka) |
|
200 g |
|
3 PL |
|
Postup
-
1
Najprv si urobíme cesto,žĺtky,cukor a maslo si dôkladne premiešame a postupne pridáme múku s práškom do pečiva, zhnetieme,rozdelíme na dve časti a odložíme na chvíľku do chladu.Teraz je čas na prípravu krému.Nameriame si mliečko,polovicu dáme variť a do druhej vmiešame pudingový prášok s cukrom.Uvaríme si kašu a necháme vychladiť.Do vychladenej postupne pridávame maslo,musí byť pravé inač to nieje ono,poriadne vyšľaháme a odložíme bokom,nie do chladničky,ináč sa nám na to krehké cesto nerozotrie.
-
2
Cesta rozdelíme na dva identické plechy o mierke 25x36 cm,natrieme džemom,na to opatrne natrieme tuhý našľahaný sneh z bielkov a posypeme posekanými orechami,upečieme dva cesta.
-
4
Pečieme pri teplovzdušnej na 160 st C 30 minút,pri klasickej 180 st C 15 až 20 minút.Pozor cesta sú jemné tak s nimi narábame pomaly.Ja som piekla pri teplovzdušnej obidva cesta naraz.
-
5
Na vychladené cesto,hore snehom a orechmi, natriem krém a priložíme druhým cestom tiež snehom a orechami nahor,jemne popritláčame a počkáme aspoň hodinku,a môžeme konzumovať.
-
6
No a asi takto má vyzerať,chutí skvostne,prajem dobrú chuť.
-
7
A tu je ďalší po dlhšej dobe,akurát som tam vymenila lekvár za jablkovo hroznový,tiež chutil.
Pre tie zenicky co nerozumeli, odporucam este raz a pomaly si to precitat :-)
Tiež som už párkrát vaľkala takéto krehké cesto na papieri, lepšie sa s ním manipuluje. Momentálne nemám orechy, ale už sa na tom pracuje, aby boli, potom upečiem!
Mracik9 orechy uz mam tak dnes alebo zajtra sa do toho pustim :-)
@mracik9 tvoj recept sa mi tiež páči ... a hneď som mu porozumela ... ukladám, vyskúšam ... :))
slosik,megi5090,
prepáčte že až dnes,ale chcem to uviesť na pravú mieru,ta podravka je pudingový prášok,robia ho väčšie balenie,ktoré sa pridáva na 1 liter mlieka,bežne sa robí na pol litra,ale tento sa mi osvedčil a má príjemnú chuť,
likalu,pečie sa to naraz,cesto natrieš snehom,posypeš orechami a upečieš,všetkým držím palčeky,nech sa podarí.
Joj,ani si nevieš predstaviť, akú mám radosť,toľko som sa napísala,navysvetľovala,ale žiadna odozva.Mne ten koláčik strašne chutil a som rada že aj tebe a to foto škoda že nie je,možno nabudúce.
surincicka,až ti závidím,joj akoby som si teraz dala,mňam,až mi tečú slinky,dúfam že bude chutiť
a jeden ten sneh sa neskutocne nafukol - hotove vlnobitie :-D