Bezlepkový dokonalý krakovský sernik
Foto: potravinarskavyrobaliana
12
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
20 - 25 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
200 g (izbovej teploty) |
|
150 g (bezlepková múčna zmes na piškótové cesto) |
|
150 g (bezlepková múčna zmes na cestoviny a múčne jedlá) |
|
100 g |
|
2 ks |
|
1 PL (alebo biely jogurt) |
|
štipka |
|
Tvarohová plnka: | |
1 kg |
|
200 g |
|
100 g |
|
4 ks |
|
125 ml (30 %) |
|
2 bal. |
|
1 bal. |
|
2 KL |
|
50 g (namočené vo vode alebo v rume) |
|
trocha nastrúhaná |
|
Postup
-
1
Cesto: Ingrediencie zmiešame v miske a vypracujeme cesto. Necháme odležať cca 30 minút.
- 2
Cesto rozdelíme na väčšiu a menšiu časť. Vyvaľkáme, väčšiu časť položíme na vymastený plech, popicháme vidličkou a predpečieme v rúre pri 200 °C 10 minút.
- 3
Tvarohová plnka: Žĺtky vyšľaháme s práškovým, vanilínovým cukrom a maslom. Vareškou primiešame smotanu, Zlatý krém, tvaroh, citrónovú polevu, nastrúhanú kôru, hrozienka a tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Plnku natrieme na predpečené cesto.
- 4
Menšiu časť cesta vyvaľkáme a pokrájame na 1 cm pásiky, z ktorých urobíme mriežku na koláč. Pečieme pri 180 °C 20 - 25 minút dozlatista.
- 5
Upečený koláč posypeme cukrom a necháme vychladnúť.
Tiež tvarohový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu