Bezlepkový tvarohový koláč
Bezlepkový tvarohový koláč

Bezlepkový dokonalý krakovský sernik

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 1. júna 2020. Komerčný recept.
12
porcií
40 minút
príprava
20 - 25 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
200 g (izbovej teploty)
150 g (bezlepková múčna zmes na piškótové cesto)
150 g (bezlepková múčna zmes na cestoviny a múčne jedlá)
100 g
2 ks
1 PL (alebo biely jogurt)
štipka
Tvarohová plnka:
1 kg
200 g
100 g
4 ks
125 ml (30 %)
2 bal.
1 bal.
2 KL
50 g (namočené vo vode alebo v rume)
trocha nastrúhaná

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto: Ingrediencie zmiešame v miske a vypracujeme cesto. Necháme odležať cca 30 minút.

  2. 2

    Cesto rozdelíme na väčšiu a menšiu časť. Vyvaľkáme, väčšiu časť položíme na vymastený plech, popicháme vidličkou a predpečieme v rúre pri 200 °C 10 minút.

  3. 3

    Tvarohová plnka: Žĺtky vyšľaháme s práškovým, vanilínovým cukrom a maslom. Vareškou primiešame smotanu, Zlatý krém, tvaroh, citrónovú polevu, nastrúhanú kôru, hrozienka a tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Plnku natrieme na predpečené cesto.

  4. 4

    Menšiu časť cesta vyvaľkáme a pokrájame na 1 cm pásiky, z ktorých urobíme mriežku na koláč. Pečieme pri 180 °C 20 - 25 minút dozlatista.

  5. 5

    Upečený koláč posypeme cukrom a necháme vychladnúť.

Diskusia k receptu


Jeden komentár