
Vegetariánske čili s bulgurom
Predstavujem Vám zatiaľ najlepšie čili aké som navarila. Bulgur efektívne nahradí mäso. Zvládne aj začiatočník....

Gazpacho
Bolo napísané, že autentico andalúzske:-) Za tento recept by som sa vlastne mala poďakovať @2010. Zavesil tu...

Krkovička v omáčke z pečeného cesnaku
Jednoduché aj keď časovo trošku náročnejšie. Kto má rád pečený cesnak, určite si príde na...

Fašírka v gjuveči po tutrakanski - Кюфте в гювече по тутракански
Tak aby sme využili tie naše mištičky, ponúkam ďaľší gjuveč, tentokrát z mletého mäsa. Jednoduchá...

Hrachové karí
Sušený hrach si na noc namočíme, ráno vodu scedíme a vymeníme za novú. Uvaríme ho...

Bravčová pečeň zo Székelyhídu
Objavila som krásny, jednoduchý, rýchly a veľmi chutný recept na No. Salty. Bravčová pečeň...

Paradajková polievka
Do hrnca dame zohriat olej. Pridame rimsku rascu, gulate korenie a nakrajany cesnak. Poprazime...

Knoflík
Tradičnú českú kuchyňu považujem za obzvlášť poctivú, s láskou pripravovanú a využívajúcu dnes už často zabudnuté...

Smažený kapr na česneku
Někdy se zdá, že kapří maso je možno upravit s čímkoliv a pořád to bude jedlé....

Mačkan - Мачкан
Môj chlap doma nevarí často, ale niektoré jedlá sú vyslovene jeho doménou. Tento recept je...

Bravčové karé po taliansky
Vynikajúci recept od talianskych gurmánov, odkukaný z TV programu

Srbská plnená pečená paprika
Sezóna úrody papriky a paradajok je práve v plnom prúde, táto zelenina je základnou surovinou mnohých...

Zemiaky s cesnakom
V Indii nazývané Aloo Lasuni, kde Aloo = zemiak, Lasun = cesnak. Môžeme podávať...

Cesto na pizzu + paradajkové sugo
Tipy triky - cesto by malo kysnúť v chladničke, najlepšie 12 hodín - pizzu pečieme pri najvyššej možnej...

Pečený karfiol
V pekáčiku zmiešame olej s koreninami. Pridáme karfiol, ktorý sme rozrobili na malé ružičky a...

Krevety v kokosovej omáčke
Zohrejeme v panvici ghí a popražíme na ňom nakrájanú cibuľu, domäkka.

Marinovaná červená paprika
Takto nakladana paprika je vyborna k roznym zeleninovym salatom, syrom, na oblozene chlebiky, na...

Naše Mücver - cuketové rezne s parmezánom
Na tieto rezne môžete použiť ľubovoľný syr ako napríklad hocijaký tvrdý strúhaný alebo feta.

Gjuveč s hubami a štipľavou paprikou - Гювечета с гъби и люти чушки
Ďaľšie jedlo z Bulharskej kuchyne: Veľmi chutné giuveče sa pripravuj v malch hlinených nadobách, tzv. giuvetcetach,...

Cuketové pesto
Keďže máme obdobie cukiet, prispejem aj ja kvapkou do tohto mora cuketových receptov. Odporúčam vyskúšať...

Gougères - syrové pusinky z odpaľovaného cesta
Gougères je francúzske syrové pečivo z odpaľovaného cesta. Zvyčajne sa používajú syry Gruyère, Comté, ...

Hrach s paradajkou ako príloha
V hrnci zohrejeme olej (alebo ghí), pridáme tmavé horčičné semienko a necháme ho prasknúť. Potom...

Marhuľový rýchly zákusok
Tento zákusok je u nás veľmi obľúbený, je čas marhúľ a tak možno niekto vyskúšate alebo...

Sedliakove zemiaky
Zemiaky v šupke uvaríme deň vopred a cez noc necháme vychladnúť. Prekrojíme na polovice a vnútro...

Kváskový chlieb pšenično - ražný s celozrnnou múkou
Založila som kvások a skúšala piecť chlebíky. Prečítala som si množstvo receptov a kombinovala ich rôznymi...

Kakaová krupičná kaša s ovocím
Varené jedlo v takomto teple?? Ale samozrejme, keď uvaríme túto chutnú kašičku ráno a necháme vychladnúť...

Nepravý steak z falošnej hovädzej sviečkovej
Trvalo mi veľmi dlho, kým som nabrala odvahu na prípravu steaku. Napokon som vybrala video,...

Karí z mungo fazuliek
Podávame s ryžou alebo plackami. Moja inšpirácia: http://www. spiceupthecurry. com/whole-green-moong-dal/

Plnené morčacie stehno
V porovnaní s ostatnými druhmi mäsa je toto mäsko chudé a k tomu ešte aj plné proteínov....

Pestrý 3-farebný koláč
Skúšala som nový recept na koláčik a je výborný tak skúste možno aj Vám bude chutiť. Trochu...