Zaprávané teľacie blanquette de veau

Peter Kulhány
šéfkuchár a majiteľ Bistra Smartfood v Banskej Bystrici, 7. októbra 2013
Zaprávané teľacie blanquette de veau
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
1 ks
1 ks
1/2 ks
100 g
100 g
200 ml
1 PL




Postup

  1. 1

    Zo zeleniny pripravíme silný vývar (asi 1 l a varíme ho približne 30 minút). Mäso nakrájame na kocky a ochutíme soľou a korením. Vložíme ho do vývaru. Varíme do mäkka asi 45 minút. Po uvarení scedíme.

  2. 2

    Vývar odparíme na tretinu obsahu. Vložíme kocky uvareného mäsa a zahustíme nasucho opraženou múkou a primiešame smotanu.

  3. 3

    Na záver zjemníme maslom. Dochutíme soľou a korením. Podávame s čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu

jozka2
mylujem recepty od sef kucharov,ten tvoj vyzera lakavo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia