Zaprávané teľacie blanquette de veau
Peter Kulhány
šéfkuchár a majiteľ Bistra Smartfood v Banskej Bystrici, 7. októbra 2013
šéfkuchár a majiteľ Bistra Smartfood v Banskej Bystrici, 7. októbra 2013
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zo zeleniny pripravíme silný vývar (asi 1 l a varíme ho približne 30 minút). Mäso nakrájame na kocky a ochutíme soľou a korením. Vložíme ho do vývaru. Varíme do mäkka asi 45 minút. Po uvarení scedíme.
- 2
Vývar odparíme na tretinu obsahu. Vložíme kocky uvareného mäsa a zahustíme nasucho opraženou múkou a primiešame smotanu.
- 3
Na záver zjemníme maslom. Dochutíme soľou a korením. Podávame s čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu