Foto: alex37
Receptík zo starej Bulharskej klasiky, sladké /niečo pre kredencov/, jednoduché /niečo pre lenivcov/ a jedlé, keď sa už vyčerpala fantázia a času nie je Zobraziť celý popisReceptík zo starej Bulharskej klasiky, sladké /niečo pre kredencov/, jednoduché /niečo pre lenivcov/ a jedlé, keď sa už vyčerpala fantázia a času nie je nazvyš. V BG sa bežne robieva aj verzia s pridaním slaného syra feta do sladkých cestovín. Na počudovanie vôbec nepreráža a ani neprekáža.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Cestoviny uvaríme v osolenej vode a opláchneme studenou vodou. Necháme scediť. Nemusia byť prevarené, ešte ich pečieme.
-
2
Z mlieka, cukru, vanilkového cukru a vajíčok si vypracujeme hladkú zmes do ktorej nasypeme scedené cestoviny, v mojom prípade vrtuľky. Na vrch nakrájame tenké kúsky masla a dáme piecť na 180°C cca 30-40min., do ružova.
-
3
Keď sú skoro dopečené, môžeme posypať ešte kryštáľovým cukrom, dáme do rúry a necháme cukor skaramelizovať ešte 10 min. A vytiahneme z rúry milými silikónovými zvieratkami. Musela som ich odfotiť, je to super vec, už ma prsty nepália a ešte sú aj milené, teším, teším :-) Môžeme jesť aj teplé, aj studené.
@radost , si ma pobavila...zmysel pre humor nemôže chýbať, si skvelá :-)
@ariela6 , naozaj jednoduché aj jedlé :-)
@margaretka28 , určite sú fajn aj tie tvoje
Takže idem na to, dík za tip:-)
@rolfynka , na 200g cestovín, znížiš množstvo mlieka na 100ml, pridáš kocku /250g/ tvarohu + 1 vajce navyše, hrozienka môže byť aj zavárané ovocie a máš to. Ostatné ako v pôvodnom recepte.