Foto: mimit
U nas v Trnave znama ako trnavska pomazanka (v tomto pripade jej zjednodusena verzia) . Minuly rok nas moj otec prekvapil a poslal nam Zobraziť celý popisU nas v Trnave znama ako trnavska pomazanka (v tomto pripade jej zjednodusena verzia) . Minuly rok nas moj otec prekvapil a poslal nam z nej vela poharov, kedze sa uz zjedli, poprosila som ho o recept, ktory je nielen vcelku rychly ale aj jednoduchy tym, ze zaklad tvori iba paprika a cibula.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Uvedene suroviny sa zmestia priblizne do 5,5 litroveho hrnca. Postup je jednoduchy, papriku umyjeme, ocistime od stopky a stredu, nakrajame na kocky. Kym krajame, dame si na olej spenit cibulu, ked zmäkne, pridame papriku, cukor, ocot, preosiate zelko a feferonky. U nas mame radi velmi pikantne, na toto mnozstvo som dala 10 feferoniek, ale robievam aj zo 6 na toto mnozstvo.
- 2
Odkryte nechame varit priblizne 30 minut, potom len rozmixujeme a plnime do poharov. Kratko sterilizujeme (asi 10 minut).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
takže @Mimit...doporu čuješ..?
varecha.pravda.sk/recepty/paprikova-natierka-pikant-origi...
dnes som urobila túto jednoduchú -a výbornú- paprikovú nátierku..je to tretí druh tento rok..obe predošlé majú oveľa viac surovín-tak som moc neverila v úspech..ale-som prekvapená...bude aj o rok..tiež riadne štípe..to máme radi..vdaka za ponuku receptu..
želám pohodový deň..:-)
soľ je v nakladači...robila som-jednoduchá..dobrá...nech si spokojná..:-)
len jeden dotaz milá @Mimit , prosím ťa, idem robiť v sobotu guláš ku knedlíku a chcem sa spýtať, či to tam môžem pridať ako samostat.ingredienciu alebo náhrada za dačo iné, nepokazím tým celý guláš, prosím kto by vedel poradiť rada si prečítam...
Kľudne pomazánku aplikuj či už varíš perkelt,aleb guľáš.Samozrejme radšej malé množstvo na viackrát, keďže sa jedná o štipľavú zmes.Ja osobne pridávam koreniny a takéto štipľavé ingrediencie ku koncu varenia a soľ tiež.