Špaldové lokše s makom

paploska - fotkapaploska, 9. októbra 2013
Špaldové lokše s makom
Foto: paploska

Jeden recept na lokše som už zverejnila, ale tento je jednoduchší a s cestom sa výborne pracuje. Manžel niečo podobné ochutnal na kačacích hodoch a chcel opakovanie :-), tak som skúšala. Nakoniec vznikol chutný a v celku aj rýchly dezert alebo sladká večera.

3
porcie
30 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
1 ks
100 g
1 ČL
 (alebo roztopené maslo)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Uvarené zemiaky popučíme. Do misy pridáme zemiaky, soľ, vajce a múku. Vymiesime hladké cesto, ktoré sa nebude lepiť. Múku pridávam podľa potreby, okrem tých 100 g asi 5 g. Z cesta vypracujeme tenké lokše a opekáme na suchej panvici z oboch strán.

    Špaldové lokše s makom  - obrázok 1
  2. 2

    Lokše hneď po upečení potrieme ghee alebo roztopeným maslom a klasicky poskladáme.

    Špaldové lokše s makom  - obrázok 2
  3. 3

    Mak zmiešame s cukrom a posypeme ním hotové lokše. Na záver lokše výdatne polejeme horúcim roztopeným ghee alebo maslom. Určite si pochutnáte.

    Špaldové lokše s makom  - obrázok 3

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
jaj ake chute robis :-), jednu by som zbodla ku kave, ako vysvetlis tomu cestu, ze sa nema lepit?
zemiakove lokse na 1ooo sposobov a stale su vynikajuce