Čínska kuchyňa

  • Medová kačica so zeleninou

    Medová kačica so zeleninou

    Pripravíme marinádu. Na jemno nasekáme cesnak a zmiešame ho s medom a horúcou vodou. Kačacie prsia namočíme do marinády, aby ju nasiakli a následne ich necháme postáť cez noc v chladničke. Zvyšnú marinádu zriedime so...

  • Hovädzie mäso s pomarančovou omáčkou

    Hovädzie mäso s pomarančovou omáčkou

    Ošúpeme cesnak a na jemno ho nasekáme. Odšťavíme pomaranče a šťavu zmiešame s cesnakom, sójovou omáčkou a kukuričným škrobom na marinádu. Hovädzie mäso nakrájame na tenké prúžky a necháme v marináde 15 minút.

  • Šalát s fazuľovými klíčkami a krevetami

    Šalát s fazuľovými klíčkami a krevetami

    Presypeme klíčky do sitka a opláchneme studenou vodou. Na panvici bez tuku opražíme sezam do zlatohneda, vyberieme a dáme bokom.

  • Fazuľové klíčky s tofu

    Fazuľové klíčky s tofu

    Jarnú cibuľku očistíme a nakrájame ju na tenké krúžky. Tofu nakrájame na prúžky alebo kocky.

  • Pikantná kuracia polievka

    Pikantná kuracia polievka

    1 PL sójovej omáčky a 1 ČL kukuričného škrobu zmiešame na marinádu. Kuracie prsia nakrájame na tenké prúžky a zmiešame s marinádou.

  • Japonské mäsové taštičky Gyoza

    Japonské mäsové taštičky Gyoza

    Gyoza taštičky okrem ramenu a sushi patria medzi u nás už známe a obľúbené japonské jedlá. Namáčajú sa do omáčky, väčšinou je to sójová omáčka zmiešaná s ryžovým octom alebo sladko-pikantná omáčka. Ja preferujem vietnamskú...

  • Letná čína do plaviek (fotorecept)

    Letná čína do plaviek (fotorecept)

    Málo času ostáva dostať sa do formy ...

  • Skoro čína s panenkou (fotorecept)

    Skoro čína s panenkou (fotorecept)

    Jeden z rozdielov medzi pravou cinou a slovenskou kuchynou je, ze cina sa robi individualne na porcie, nie naraz pre celu rodinu. Skusil som spravit kompromis.

  • Ostro-kyslá polievka (fotorecept)

    Ostro-kyslá polievka (fotorecept)

    Na dnešný nedeľný obed som miesto vývaru pripravila ostro-kyslú polievku, nie je to originál polievky z čínskej reštaurácie, napriek snahe nepodarilo sa zohnať všetky suroviny, tak som improvizovala, polievka bola rýchlo hotová a všetkým...

  • Green curry s kuracinou a bambusovými výhonkami
  • Morka na čínsky spôsob

    Morka na čínsky spôsob

    Mám rada "čínu" a tu je najjednoduchší postup, aký snáď poznám. Netreba stráviť dlhý čas v kuchyni a Vaši Vás budú milovať.

  • Najchrumkavejší bôčik

    Najchrumkavejší bôčik

    Je tu veľa receptov na bôčik, toto je len čínsky postup, ako dosiahnuť chrumkavú kožu, tzv. crackling.

  • Orientálna karí polievka s krevetami

    Orientálna karí polievka s krevetami

    Orientálnych polievok, ako táto, je nespočet a osobne si myslím, že ani nie je možné napísať presné množstvá ingrediencií, každý nech si dá podľa chuti a preferencií. Niekto pikantnejšie, niekto jemnejšie, niekto...

  • Ostro-kyslá polievka so zeleninovými taštičkami

    Ostro-kyslá polievka so zeleninovými taštičkami

    Z múky, vlažnej vody a soli vymiesime hladké cesto, zabalíme ho do potravinovej fólie a necháme pol hodiny odpočinúť. Cibuľu, mrkvu a bambusové výhonky nakrájame na drobné kocky. Urestujeme na oleji a plnku dochutíme...

  • Sladkokyselé žampiony

    Sladkokyselé žampiony

    Příjemná chuťovka. Rýžový ocet má specifické aroma i chut. Čím ho nahradit, nevím, ale je k dostání v asijských potravinách.

  • Teplý salát ze skleněných nudlí

    Teplý salát ze skleněných nudlí

    Čínský, jednoduchý a výborný salát. Kuřecí maso je možné zaměnit za male krevetky.

  • Zeleninové jarné rolky

    Zeleninové jarné rolky

    Jednoduché a rýchle. Najlepšie sú čerstvé. :) Tip: Môžete vyskúšať závitky ešte obaliť v tempure alebo klasickom cestíčku a až potom vyprážať.

  • Rezance s baklažánom, hríbami, tofu a zeleninou (fotorecept)

    Rezance s baklažánom, hríbami, tofu a zeleninou (fotorecept)

    Pokiaľ niekto nie je odporca dobrého jedla, toto by malo chutiť každému. :) Je to variabilné a ľahké jedlo, ktoré je s trochou šikovnosti hotové do 30 minút. Nenechajte sa zmiasť dlhým postupom, je...

  • Kuřecí směs na asijské variace (fotorecept)

    Kuřecí směs na asijské variace (fotorecept)

    Tak abych nedělal jen retro, tak zase něco na jiné téma a dnes si dáme něco na způsob čínských jídel. Nepíši schválně Čína, protože by určitě někdo řekl, že to tak nemá být. Já...

  • Ostro-kyslá čo dom dal (fotorecept)

    Ostro-kyslá čo dom dal (fotorecept)

    Asi poznáte ten pocit, keď dostanete chuť na niečo a to niečo si chcete aj uvariť. My tak chytáme chuť na ostro-kyslú polievčicu a keďže všade je plno receptov s rôznymi ingredienciami, ktoré bežne nemáme doma,...

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist