Čínska kuchyňa

  • Kuracie Kung Pao

    Kuracie Kung Pao

    Rada chodím do čínskych reštaurácií, kde si často objednávam ich špeciality. Asi najznámejším čínskym jedlom na Slovensku je Kung Pao. Skúsila som to uvariť doma podľa tohto receptu, ktorý si zamilovali všetci členovia rodiny.

  • Zeleninová polievka so sklenými rezancami (videorecept)

    Zeleninová polievka so sklenými rezancami (videorecept)

    Máte radi ázijskú kuchyňu? Profesionálny kuchár pripraví zeleninovú polievku s hovädzím vývarom a sklenými rezancami, tak ako sa jedáva v Ázií.

  • Kuracie satay (videorecept)

    Kuracie satay (videorecept)

    Profesionálny kuchár varí kuracie satay (čítaj saté) s medom marinovanými pikantnými kuracími prsami.

  • Čínske rezance s kuracím mäsom a so zeleninou (fotorecept)

    Čínske rezance s kuracím mäsom a so zeleninou (fotorecept)

    Rýchla a jednoduchá čína, ktorú miluje moja dcéra... Isto nie je dodržaný tradičný recept, ale ten originál tradičný asi ani neexistuje, nám to takto veľmi chutí, veľa zeleniny, rýchla príprava a veľmi chutné...

  • Ryžové rezance s kuracím mäsom a so zeleninou

    Ryžové rezance s kuracím mäsom a so zeleninou

    Toto jedlo už robím 100x a zakaždým sa snažím vychytať muchy aby to bolo take, ako si to predstavujem. Už sa k tomu blížim - ešte tam nie som na 100 % ale musím povedať, že...

  • Ostrokyslá polievka trochu inak

    Ostrokyslá polievka trochu inak

    Trochu som surfoval po nete a nakoniec som sa pokúsil navariť čínsku špecialitu ostrokyslú polievku. Je to na pohľad jednoduchá polievka ale v skutočnosti treba zohnať suroviny a mať odvahu skúšať nové recepty. Výsledok bol prekvapujúci.

  • Pečená ryža so šampiňónmi a mrkvovými rezancami - obed alebo večera za 10 minút

    Pečená ryža so šampiňónmi a mrkvovými rezancami - obed alebo večera za 10 minút

    Január milujem pre kreativitu v diétnych a rýchlych jedlách :-)

  • Lahodná kuracia panvica s krevetami

    Lahodná kuracia panvica s krevetami

    Kedze mam velmi rada dusenu zeleninku, ktora sa rychlo pripravi, ale nie uplne len tak napoly, aby bola taka svojska, taka mnamka, myslim tym ze kazda z danej zeleniny v panvici nech si zachova...

  • Študentské zeleninové Stir-Fry

    Študentské zeleninové Stir-Fry

    Tento recept som vytvorila z pozorovania viacerých receptov a videí. Je to veľmi chutné jedlo a príjemná náhrada za obyčajnú dusenú zeleninu. Samozrejme, nikdy nebude chutiť tak, ako v skutočnej čínskej reštaurácii, ale za...

  • Kantonské bravčové kotlety soľ a korenie

    Kantonské bravčové kotlety soľ a korenie

    Tento populárny čínsky recept pod menom kantonské kotlety, dakde kotlety soľl a korenie. V angličtine je to salt and pepper pork chops. Chodíme na ne k Číňanom, tak som zapriahol uja googla, aby mi pomohol....

  • Bao s pečeným bravčovým bôčikom a tempura jablkom

    Bao s pečeným bravčovým bôčikom a tempura jablkom

    Bao je čínska parená buchtička, ktorá môže byť plnená rôznymi mäsom, zeleninou, tempurou a dresingami. Ja som ich prvýkrat mala na konferenci v čínskej banke v Londýne a boli to práve tieto s pečeným bravčovým,...

  • Ázijské vaječné rezance s kuracím mäsom (fotorecept)

    Ázijské vaječné rezance s kuracím mäsom (fotorecept)

    Obyčajný recept na rezance (nudle). Marináda je od the Hairy Bikers ( Asian Adventure).

  • Prudko cesnaková brokolica so šampiňónmi a s cuketou (fotorecept)

    Prudko cesnaková brokolica so šampiňónmi a s cuketou (fotorecept)

    Najlepším kamarátom brokolice je u mňa cesnak, ešte pridať trocha ostrosti a máme neodolateľnú kombináciu chutí. Variácie tohto receptu s rôznou zeleninou pripravujem skoro každý týždeň a vždy si všetci pochutnávajú :)

  • Opekaná ryža (vegan) (fotorecept)

    Opekaná ryža (vegan) (fotorecept)

    Toto jednoduché a chutné jedlo robím vždy, keď mám ryžu nazvyš :) Práve s deň-dva starou ryžou chutí najlepšie! Kľudne si k tomu môžete prihodiť akúkoľvek zeleninu alebo tofu, toto je úplne najviac zjednodušená verzia.

  • Hovädzí wok s fritovanou bazalkou a rezancami

    Hovädzí wok s fritovanou bazalkou a rezancami

    Zeleninu umyjeme, osušíme. Cuketu a mrkvu nakrájame na julienne spôsob.

  • Čínsky banán

    Čínsky banán

    Banány ošúpeme a rozkrojíme na polovicu. Sezamový olej rozpálime na panvici a osmažíme na ňom polovice banánov z každej strany približne 2-3 minúty. Banány preložíme na 2 dezertné taniere.

  • Banánovo-kokosový jogurt

    Banánovo-kokosový jogurt

    Zmiešame jogurt s kokosovým mliekom, zázvorom, citrónovou trávou a strúhaným kokosom. Banán nakrájame na plátky a zmiešame s jogurtom.

  • Wok rezance s tofu

    Wok rezance s tofu

    Údené tofu nakrájame na kocky. Cibuľu nakrájame na krúžky a cesnak na jemno nasekáme. Brokolicu rozdelíme na malé ružičky.

  • Orientálna kačica s ryžovými rezancami (fotorecept)

    Orientálna kačica s ryžovými rezancami (fotorecept)

    Recept od Andreja Saturiho, ktorý si vyskúšali výhercovia októbrového kola našej súťaže Varíme s Varechou v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom Poluse.

  • Medová kačica so zeleninou

    Medová kačica so zeleninou

    Pripravíme marinádu. Na jemno nasekáme cesnak a zmiešame ho s medom a horúcou vodou. Kačacie prsia namočíme do marinády, aby ju nasiakli a následne ich necháme postáť cez noc v chladničke. Zvyšnú marinádu zriedime so...

TV Varecha TV Varecha logo
Inšpirácie z nových receptov
TOPlist