Čínska kuchyňa

  • Študentské zeleninové Stir-Fry

    Študentské zeleninové Stir-Fry

    Tento recept som vytvorila z pozorovania viacerých receptov a videí. Je to veľmi chutné jedlo a príjemná náhrada za obyčajnú dusenú zeleninu. Samozrejme, nikdy nebude chutiť tak, ako v skutočnej čínskej reštaurácii, ale za...

  • Kantonské bravčové kotlety soľ a korenie

    Kantonské bravčové kotlety soľ a korenie

    Tento populárny čínsky recept pod menom kantonské kotlety, dakde kotlety soľl a korenie. V angličtine je to salt and pepper pork chops. Chodíme na ne k Číňanom, tak som zapriahol uja googla, aby mi pomohol....

  • Bao s pečeným bravčovým bôčikom a tempura jablkom

    Bao s pečeným bravčovým bôčikom a tempura jablkom

    Bao je čínska parená buchtička, ktorá môže byť plnená rôznymi mäsom, zeleninou, tempurou a dresingami. Ja som ich prvýkrat mala na konferenci v čínskej banke v Londýne a boli to práve tieto s pečeným bravčovým,...

  • Ázijské vaječné rezance s kuracím mäsom (fotorecept)

    Ázijské vaječné rezance s kuracím mäsom (fotorecept)

    Obyčajný recept na rezance (nudle). Marináda je od the Hairy Bikers ( Asian Adventure).

  • Prudko cesnaková brokolica so šampiňónmi a s cuketou (fotorecept)

    Prudko cesnaková brokolica so šampiňónmi a s cuketou (fotorecept)

    Najlepším kamarátom brokolice je u mňa cesnak, ešte pridať trocha ostrosti a máme neodolateľnú kombináciu chutí. Variácie tohto receptu s rôznou zeleninou pripravujem skoro každý týždeň a vždy si všetci pochutnávajú :)

  • Opekaná ryža (vegan) (fotorecept)

    Opekaná ryža (vegan) (fotorecept)

    Toto jednoduché a chutné jedlo robím vždy, keď mám ryžu nazvyš :) Práve s deň-dva starou ryžou chutí najlepšie! Kľudne si k tomu môžete prihodiť akúkoľvek zeleninu alebo tofu, toto je úplne najviac zjednodušená verzia.

  • Hovädzí wok s fritovanou bazalkou a rezancami

    Hovädzí wok s fritovanou bazalkou a rezancami

    Zeleninu umyjeme, osušíme. Cuketu a mrkvu nakrájame na julienne spôsob.

  • Čínsky banán

    Čínsky banán

    Banány ošúpeme a rozkrojíme na polovicu. Sezamový olej rozpálime na panvici a osmažíme na ňom polovice banánov z každej strany približne 2-3 minúty. Banány preložíme na 2 dezertné taniere.

  • Banánovo-kokosový jogurt

    Banánovo-kokosový jogurt

    Zmiešame jogurt s kokosovým mliekom, zázvorom, citrónovou trávou a strúhaným kokosom. Banán nakrájame na plátky a zmiešame s jogurtom.

  • Wok rezance s tofu

    Wok rezance s tofu

    Údené tofu nakrájame na kocky. Cibuľu nakrájame na krúžky a cesnak na jemno nasekáme. Brokolicu rozdelíme na malé ružičky.

  • Orientálna kačica s ryžovými rezancami (fotorecept)

    Orientálna kačica s ryžovými rezancami (fotorecept)

    Recept od Andreja Saturiho, ktorý si vyskúšali výhercovia októbrového kola našej súťaže Varíme s Varechou v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom Poluse.

  • Medová kačica so zeleninou

    Medová kačica so zeleninou

    Pripravíme marinádu. Na jemno nasekáme cesnak a zmiešame ho s medom a horúcou vodou. Kačacie prsia namočíme do marinády, aby ju nasiakli a následne ich necháme postáť cez noc v chladničke. Zvyšnú marinádu zriedime so...

  • Hovädzie mäso s pomarančovou omáčkou

    Hovädzie mäso s pomarančovou omáčkou

    Ošúpeme cesnak a na jemno ho nasekáme. Odšťavíme pomaranče a šťavu zmiešame s cesnakom, sójovou omáčkou a kukuričným škrobom na marinádu. Hovädzie mäso nakrájame na tenké prúžky a necháme v marináde 15 minút.

  • Šalát s fazuľovými klíčkami a krevetami

    Šalát s fazuľovými klíčkami a krevetami

    Presypeme klíčky do sitka a opláchneme studenou vodou. Na panvici bez tuku opražíme sezam do zlatohneda, vyberieme a dáme bokom.

  • Fazuľové klíčky s tofu

    Fazuľové klíčky s tofu

    Jarnú cibuľku očistíme a nakrájame ju na tenké krúžky. Tofu nakrájame na prúžky alebo kocky.

  • Pikantná kuracia polievka

    Pikantná kuracia polievka

    1 PL sójovej omáčky a 1 ČL kukuričného škrobu zmiešame na marinádu. Kuracie prsia nakrájame na tenké prúžky a zmiešame s marinádou.

  • Japonské mäsové taštičky Gyoza

    Japonské mäsové taštičky Gyoza

    Gyoza taštičky okrem ramenu a sushi patria medzi u nás už známe a obľúbené japonské jedlá. Namáčajú sa do omáčky, väčšinou je to sójová omáčka zmiešaná s ryžovým octom alebo sladko-pikantná omáčka. Ja preferujem vietnamskú...

  • Letná čína do plaviek (fotorecept)

    Letná čína do plaviek (fotorecept)

    Málo času ostáva dostať sa do formy ...

  • Skoro čína s panenkou (fotorecept)

    Skoro čína s panenkou (fotorecept)

    Jeden z rozdielov medzi pravou cinou a slovenskou kuchynou je, ze cina sa robi individualne na porcie, nie naraz pre celu rodinu. Skusil som spravit kompromis.

  • Ostro-kyslá polievka (fotorecept)

    Ostro-kyslá polievka (fotorecept)

    Na dnešný nedeľný obed som miesto vývaru pripravila ostro-kyslú polievku, nie je to originál polievky z čínskej reštaurácie, napriek snahe nepodarilo sa zohnať všetky suroviny, tak som improvizovala, polievka bola rýchlo hotová a všetkým...

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist