Kuracie kúsky po čínsky

tinta986 - fotkatinta986, 22. decembra 2011
Kuracie kúsky po čínsky
Foto: tinta986

Za chyby sa vopred ospravedlňujem, tento recept som prekladala z maďarčiny.

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
6 PL
3 PL
1 PL
1
1,5 KL
 štipka
 podľa potreby
Omáčka:
250 ml
 podľa chuti
250 g
3-4 lyžice

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Prsia nakrájame na menšie kocky. Do vačšej misy pridáme prísady na cesto (múku, škrob, soľ, vajce, olej, kypriaci prášok a toľko vody aby nám vzniklo pomerne husté cesto). (ja som to robila z 1 kg. prs).

    Kuracie kúsky po čínsky - obrázok 1
  2. 2

    Mäso dáme do cesta a dobre ho zamiešame.

    Kuracie kúsky po čínsky - obrázok 2
  3. 3

    Spravíme si omáčku: všetky prísady spolu zmiešame.

    Kuracie kúsky po čínsky - obrázok 3
  4. 4

    Mäso vyprážame vo veľkom množste a v dobre rozohriatom oleji. Vyprážame dozlatista.

    Kuracie kúsky po čínsky - obrázok 4
  5. 5

    Kuracie kúsky vyberieme ,ihneď ich dáme do omáčky , poriadne zamiešame.

    Kuracie kúsky po čínsky - obrázok 5
  6. 6

    Vyberieme, poukladáme do misky. Vhodnou prílohou je ryža alebo čínske rezance.

    Kuracie kúsky po čínsky - obrázok 6

Diskusia k receptu

29 komentárov k receptu
ooo tak toto som si raz dala v cinskej restike namiesto rezancov kadejakych a odvtedy si vzdy uz len toto sladke kura objednavam...dakujem za recept :) hned po sviatkoch si ho spravim!
recept som vyskúšala je to výborne, mala som doma morčacie prsia , ale bolo to mäkučké a len sa tak po tom zaprášilo - díky za recept
Ahoj, som tu nová, no tento recept sa mi hneď zapáčil, skúsila som ho a bol super! Ďakujem, chutilo nám a idem ho spraviť dnes zas. Je ľahký a rýchly! :) Super
Výbornééé !!! ♥ skúste si to dať aj s ananásikom z konzervy ,je to úúžasné ! ako v čínskej reštaurácii / tam jecena jednej porcie cca až 4,50 / ! úúplne rovnaká mňamka ♥ chválim ! ♥ a DAKUJEM za receptík ♥
ja to robim dnes a idem k tomu urobit tuto ryzu: uvarim si ryzu, ja robim vovarnom sacku. Na troche oleja urobim prazenicu bez cibule, ked sa zacne spajat pridam ryzu a sojovu omacku a uvareny mrazeny hrasok
Dúfam, že tá omáčka bude mať aspoň približne takú chuť ako tá z čínskej reštaurácie. :) Ryža už je skoro hotová a idem smažiť tak drž palce. :P

Pridaj komentár k receptu: