Za chyby sa vopred ospravedlňujem, tento recept som prekladala z maďarčiny.
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 500 g |
|
| 6 PL |
|
| 3 PL |
|
| 1 PL |
|
| 1 |
|
| 1,5 KL |
|
| štipka |
|
| podľa potreby |
|
| Omáčka: | |
| 250 ml |
|
| podľa chuti |
|
| 250 g |
|
| 3-4 lyžice |
|
Postup
-
1
Prsia nakrájame na menšie kocky. Do vačšej misy pridáme prísady na cesto (múku, škrob, soľ, vajce, olej, kypriaci prášok a toľko vody aby nám vzniklo pomerne husté cesto). (ja som to robila z 1 kg. prs).
-
2
Mäso dáme do cesta a dobre ho zamiešame.
-
3
Spravíme si omáčku: všetky prísady spolu zmiešame.
-
4
Mäso vyprážame vo veľkom množste a v dobre rozohriatom oleji. Vyprážame dozlatista.
-
5
Kuracie kúsky vyberieme ,ihneď ich dáme do omáčky , poriadne zamiešame.
-
6
Vyberieme, poukladáme do misky. Vhodnou prílohou je ryža alebo čínske rezance.









Určite to stojí za vyskúšanie!