Kuracie Kung Pao

magda19 - bez fotkymagda19, 16. júla 2019
Kuracie Kung Pao
Foto: Magda19

Rada chodím do čínskych reštaurácií, kde si často objednávam ich špeciality. Asi najznámejším čínskym jedlom na Slovensku je Kung Pao. Skúsila som to uvariť doma podľa tohto receptu, ktorý si zamilovali všetci členovia rodiny.

2
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
Marináda:
1 KL
1 PL
1 ks
1 PL
1 PL
Omáčka:
1 PL
1 hrnček
1/2 PL
2 PL
1 PL
1 1/2 PL
1 PL
1 PL
Ostatné:
1 ks
1/2 pohára
1 ks
1 bal. mrazená

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Umyjeme, očistíme od nežiadúcich častí a narežeme kuracie prsia na malé kocky.

  2. 2

    Všetky ingrediencie na marinádu zmiešame a pridáme k mäsu. Necháme odležať aspoň 30 minút (môžeme aj celú noc).

  3. 3

    Na oleji si opražíme arašidy s chilli papričkou (asi 2 minúty) a vyberieme ich z oleja. Pridáme viac oleja. Keď je poriadne rozpálený, vložíme polovicu kuracieho mäsa. Opekáme 2 minúty a vyberieme k arašidom. To isté urobíme s druhou polovicou mäsa.

  4. 4

    Vytvoríme si omáčku z vyššie uvedených ingrediencií, nakrájame papriku a na strúhadle nastrúhame zázvor.

  5. 5

    V panvici resp. vo väčšej nádobe rozpálime olej, pridáme opečené mäso s orieškami a chilli, pridáme papriku, zázvor a mrazenú zeleninu. Miešame približne minútu a pridáme omáčku.

  6. 6

    Miešame, kým mäso neprivedieme k varu a potom varíme, kým mäso nezmäkne.

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu
@Kyo (17.7.2019 07:33)

Ešte som to neskúšala robiť bez vína a bez ryžového octu. Tieto suroviny môžete kúpiť v každom väčšom supermarkete( najlepšie Tesco alebo Kaufland)
@2010 (18.7.2019 07:09)

Ja jsem si netroufla se k tomu vyjadrit. Jidlo je to hezke i na pohled, ale kung pao to neni. Krome toho, ja znam (a kamosky co byly v Cine) jen s oriskama, zeleniny proste. Ma to i sve opodstatneni. V te zelenine nevyniknou orisky.

Pridaj komentár k receptu: