Foto: Magda19
Rada chodím do čínskych reštaurácií, kde si často objednávam ich špeciality. Asi najznámejším čínskym jedlom na Slovensku je Kung Pao. Skúsila som to uvariť doma Zobraziť celý popisRada chodím do čínskych reštaurácií, kde si často objednávam ich špeciality. Asi najznámejším čínskym jedlom na Slovensku je Kung Pao. Skúsila som to uvariť doma podľa tohto receptu, ktorý si zamilovali všetci členovia rodiny.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ks |
|
Marináda: | |
1 KL |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
Omáčka: | |
1 PL |
|
1 hrnček |
|
1/2 PL |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
1 1/2 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
Ostatné: | |
1 ks |
|
1/2 pohára |
|
|
|
1 ks |
|
1 bal. mrazená |
|
|
Postup
-
1
Umyjeme, očistíme od nežiadúcich častí a narežeme kuracie prsia na malé kocky.
- 2
Všetky ingrediencie na marinádu zmiešame a pridáme k mäsu. Necháme odležať aspoň 30 minút (môžeme aj celú noc).
- 3
Na oleji si opražíme arašidy s chilli papričkou (asi 2 minúty) a vyberieme ich z oleja. Pridáme viac oleja. Keď je poriadne rozpálený, vložíme polovicu kuracieho mäsa. Opekáme 2 minúty a vyberieme k arašidom. To isté urobíme s druhou polovicou mäsa.
- 4
Vytvoríme si omáčku z vyššie uvedených ingrediencií, nakrájame papriku a na strúhadle nastrúhame zázvor.
- 5
V panvici resp. vo väčšej nádobe rozpálime olej, pridáme opečené mäso s orieškami a chilli, pridáme papriku, zázvor a mrazenú zeleninu. Miešame približne minútu a pridáme omáčku.
- 6
Miešame, kým mäso neprivedieme k varu a potom varíme, kým mäso nezmäkne.
Tiež kung pao:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
komu sa chce robit azijske domace 5 minutove tu je video.
Z mrazenej zeleniny sa cina robit neda, a teraz ked je leto je to skoda nepouzit papriky a mat to chrumkave ako ma byt
Ešte som to neskúšala robiť bez vína a bez ryžového octu. Tieto suroviny môžete kúpiť v každom väčšom supermarkete( najlepšie Tesco alebo Kaufland)
Ja jsem si netroufla se k tomu vyjadrit. Jidlo je to hezke i na pohled, ale kung pao to neni. Krome toho, ja znam (a kamosky co byly v Cine) jen s oriskama, zeleniny proste. Ma to i sve opodstatneni. V te zelenine nevyniknou orisky.
Secuanska rychla verzia tak 5 minut tepelnej upravy, z cerstvej zeleniny, plus secuanske korenie, cerstvy zazvor a chilli, a cinania si neodpustia jarnu cibulku skoro v kazdom recepte.
Napádajú ma všelijaké náhrady za čínsky čierny ocot, ale náš by som teda nepoužil... a papriku najlepšie žiadnu 😂
Ocot v Čine je 15%-ny...pri prvom pouziti som sa dobre " popalila", ale poucila som sa...aj tak sa mi s nim horsie pracovalo, ale nemala som na vyber...dovolila som si poslat komentar, kedze som tam par rokov zila...
Ja sa teším z komentárov a diskusie o receptoch a varení, preto som tu.... Ale naozaj som sa nikde nestretol, že by sa ako náhrada za chinkiang použil náš klasický ocot teda kvasný liehový. Priznám sa, že mňa jeho smrad vyslovene odpudzuje a doma ho asi ani nemám. Ak by som chcel do kung pao alebo čohokoľvek pridať niečo kyslé idem v prvom rade po citróne alebo japonskom mizkan ryžovom octe, je lahodný bez agresívneho smradu nášho octu.... Ale pri tom chinkiangu ide podľa mňa skôr o chuť ako to, že je kyslý. Apropo mne vadí a nepoužívam ho, možno z dôvodu ako si písala použil som ho veľa. Ja kupujem ochutený čierny ocot Perle river bridge, má úžasnú chuť a krásne vonia....