
Foto: Magda19
Rada chodím do čínskych reštaurácií, kde si často objednávam ich špeciality. Asi najznámejším čínskym jedlom na Slovensku je Kung Pao. Skúsila som to uvariť doma Zobraziť celý popisRada chodím do čínskych reštaurácií, kde si často objednávam ich špeciality. Asi najznámejším čínskym jedlom na Slovensku je Kung Pao. Skúsila som to uvariť doma podľa tohto receptu, ktorý si zamilovali všetci členovia rodiny.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ks |
|
Marináda: | |
1 KL |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
Omáčka: | |
1 PL |
|
1 hrnček |
|
1/2 PL |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
1 1/2 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
Ostatné: | |
1 ks |
|
1/2 pohára |
|
|
|
1 ks |
|
1 bal. mrazená |
|
|
Postup
-
1
Umyjeme, očistíme od nežiadúcich častí a narežeme kuracie prsia na malé kocky.
- 2
Všetky ingrediencie na marinádu zmiešame a pridáme k mäsu. Necháme odležať aspoň 30 minút (môžeme aj celú noc).
- 3
Na oleji si opražíme arašidy s chilli papričkou (asi 2 minúty) a vyberieme ich z oleja. Pridáme viac oleja. Keď je poriadne rozpálený, vložíme polovicu kuracieho mäsa. Opekáme 2 minúty a vyberieme k arašidom. To isté urobíme s druhou polovicou mäsa.
- 4
Vytvoríme si omáčku z vyššie uvedených ingrediencií, nakrájame papriku a na strúhadle nastrúhame zázvor.
- 5
V panvici resp. vo väčšej nádobe rozpálime olej, pridáme opečené mäso s orieškami a chilli, pridáme papriku, zázvor a mrazenú zeleninu. Miešame približne minútu a pridáme omáčku.
- 6
Miešame, kým mäso neprivedieme k varu a potom varíme, kým mäso nezmäkne.
Tiež kung pao:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Najnovšie recepty
- 2
komu sa chce robit azijske domace 5 minutove tu je video.
Z mrazenej zeleniny sa cina robit neda, a teraz ked je leto je to skoda nepouzit papriky a mat to chrumkave ako ma byt
Ešte som to neskúšala robiť bez vína a bez ryžového octu. Tieto suroviny môžete kúpiť v každom väčšom supermarkete( najlepšie Tesco alebo Kaufland)
Ja jsem si netroufla se k tomu vyjadrit. Jidlo je to hezke i na pohled, ale kung pao to neni. Krome toho, ja znam (a kamosky co byly v Cine) jen s oriskama, zeleniny proste. Ma to i sve opodstatneni. V te zelenine nevyniknou orisky.
Secuanska rychla verzia tak 5 minut tepelnej upravy, z cerstvej zeleniny, plus secuanske korenie, cerstvy zazvor a chilli, a cinania si neodpustia jarnu cibulku skoro v kazdom recepte.